Геймърските лаптопи винаги ще бъдат на мода. Още повече, че в наши дни те станаха толкова компактни и дизайнерски изчистени, че потребителите спокойно могат да ги използват и като работни машини, заради техните топ хардуерни спецификации. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже нагледно едно потвърждение на това твърдение. Това на екраните ви е геймърският MSI GS65 Stealth 9SG, една машина която подложихме на сериозни изпитания и сега сме готови да споделим резултатите от тях с вас.

За тези които са по-малко запознати ще кажем, че този лаптоп е ъпгрейдната версия на MSI GS65 от 2018г.. По тази причина задължително обръщайте внимание на комбинацията от символи в края на името на модела. По-старите модели са с имена 8RE и 8RF, а новите 9SG, 9SF и 9SE. В общи линии последнта буква обозначвава хардуерните разновидности на моделите, а първата цифра е поколението на централният процесор. Така в тестваната от нас бройка 9SG имаме 9-то поколение Intel Core-i7 CPU.

Като дизайн, новото поколение е почти идентично с предшественика си. MSI са следвали правилото, че не трябва да се променя нещо което е доказано успешно. За тези близо 18 месеца в които първият GS65 Stealth се предлагаше на пазара, той бързо събра фенове сред геймърите и коментарите относно дизайна му бяха преобладаващо положителни. Едно от малкото оплаквания е, че корпусът се цапа сериозно с пръстови отпечатъци и те са добре видими. Така изглежда капакът на новият Stealth 9SG, само след няколко докосвания и то без преди това да сме яли баничка. Като преглътнем това малко козметично неудобство, дизайнът на лаптопа е страхотен.

 

 

Горният капак и вътрешното пространство са направени от метал, което придава на MSI GS65 допълнителен луксозен облик, който се допълва от златистият периферен ръб и логото с фирменият дракон. Както и друг път сме казвали, металът освен красив е и функционален, особено при лаптопи с мощен хардуер, защото служи като допълнителен естествен охладител. Като размери, спокойно можем да определим MSI GS65 Stealth 9SG за един от ултрабукомпактните лаптопи в геймърският клас. Със своите отсечени варни линии, той е дебел само 24.8мм в най-издадената си част. Теглото също е доста малко – само 2кг.

Например Asus Zephyrus S, който се явява един от прекитек онкуренти на този MSI е дебел 26.8мм, а теглото му е 2.1кг. Lenovo Legion Y740, със своите 25мм е почти реципрочен като дебелина с GS65, но пък при него теглото е 2.3кг. Единствено по-тънък и то не с много е Razer Blade 15 RTX при който дебелината е 23.5мм, но и там еглото е по-високо - 2.2кг. Тук ще направим една отметка – в официални данни на MSI, можете да попаднете на дебелина 17.9мм. Това е дебелината само на корпуса, без стърчащите упорни елементи долу.  Вече разбирате ли, защо MSI не са променили визията на ъпгрейднатият си модел – тя просто е надминала конкурентите си с повече от година по-рано.

 

MSI са заложили на класически двукомпонентен отварящ механизъм с подсилени метални панти. Дизайнът им обаче е малко по-нестандартен и доста ефектен. Визираме това ефектно заобляне и декоративният златист елемент. Горният капак се движи стегнато, но въпреки това можем да го отворим дори само с един пръст. Дебелината на капака е едва 4.8мм, което отново е по-малко в сравнение с повечето от споменатите геймърски конкуренти. Нещо което задължително ще отбележим като преимущество е факта, че горният капак може да се отвори до хоризонтално положение. Както знаем доста геймъри играят почти излегнали се в стола с лаптоп в скута си.

Очаквайте и останалата част от видео ревюто което посветихме на MSI GS65 Stealth 9SG. Там ще подходим по-технически. Ще споделим впечатления от тестовете на клавиатурата, дисплея, хардуера, софтуера, периферията и батерията. Интересното тепърва предстои.