Вижте още видео ревютата:
 

MSI GS65 Stealth 9SG - Компактен и мощен геймърски лапоп

Геймърски лаптоп MSI GS65 Stealth 9SG - Тест на хардуер и батерия

 

Със сигурност характерната му визия издава, че това в ръката ми е лаптоп на MSI. Размерите му по никакъв начин обаче не подсказват, че той е геймърски. Свикнали сме лаптопите за игра а бъдат обемисти, но не и този. Че е геймърски издава единствено Stealth логото което се откроява върху горният му капак. Това уважаеми дами и господа MSI GS65 Stealth 9SE, с дизайнът, размерите, дисплея и озвучението който Digital.bg ви запозна в първите две части на това видео ревю. Знаете, че няма да ви преразказваме, какво още ви показахме там – за пропусналите видеото, директен линк има тук долу. А сега е време да продължим напред с техническата част, която със сигурност интересува геймърите.

Съвсем очаквано, MSI са заложили на високопроизводителен процесор, който да се справи с всички актуални тежки игри. Това е 9-та генерация Intel Core i7-9750H. CPU с Coffee Lake архитектура и 6 ядра със стандартна тактова честота 2.6GHz, която при бустване достига до забележителните 4.5GHz. Процесорът е с 12MB кеш, изграден по 12nm технология и е с TDP 45W. Освен интегрираното GPU  Intel UHD Graphics 630, GS65 Stealth 9SE има и видео карта със самостоятелни 6GB GDDR6 памет. Това е популярната NVIDIA GeForce RTX 2060 която се грижи визуалното изживяване по време на игра да е максимално приятно.

 

Тук ще направим едно пояснение – MSI GS65 Stealth има три разновидности 9SG, 9SF и 9SE, като при тях разликата идва основно от избора на видео карта – съответно: NVIDIA GeForce RTX 2080 с 8GB памет, NVIDIA GeForce RTX 2070 с 8GB и споменатата NVIDIA GeForce RTX 2060 с 6GB и без Max-Q Design, какъвто имат останалите две разновидности. По отношение на RAM паметта, всеки потребител сам може да избере какъв обем му е достатъчен. В нашата тестова бройка имаме 16GB, а максимумът е 64GB DDR4-2666, разделение в два слота по 32GB. Която и от хардуерните конфигурации на  MSI GS65 Stealth да изберете, със сигурност ще останете доволни от гейм плея с тях. Играхме на нашата тестова бройка няколко популярни заглавия на висока графика, като кадрите в секунда на някои от тях са: The Witcher 3 - 110fps и Shadow of the Tomb Raider 87fps.  

 

При максимално натоварване, лаптопът е малко шумен (средно 45dB(A), но това има своето логично обяснение. Ако свалим задният капак на тестваната от нас разновидност, ще видите че тук вътре има цели 3 вентилатора, които охлаждат идеално целият този мощен хардуер. При максимално натоварване, средната температура която измерваме е 45 гарадуса, като греенето е съсредоточено в централната част на клавиатурата и пространството над нея. При тъчпада и пространството където стоят китките ни, температурата е почти наполовина по-ниска, а при AWSD бутоните измерваме 33 градуса. На база всичко това можем да кажем, че играейки сериозен геймплей, няма да изпитвате дискомфорт.

 

MSI GS65 Stealth има две гнезда за вградена памет. Един M.2 SSD (NVMe PCIe Gen3) и втори M.2 SSD Combo slot (NVMe PCIe Gen3 / SATA). Обемът на пеметта определяте вие, в зависимост от нуждите си.

 

Типично за геймърски лаптоп, периферията на тази машина е много богата. По продължението ѝ намираме: В ляво Kensington Lock заключващо устройство, Gigabit RJ-45 за жична мрежова връзка, 2 USB порта версия 3.1 Gen 2 и 2 3.5мм аудио жака с позлатено покритие, за отделно свързване на микрофон и слушалки.

 

 

В дясно имате още един пълноразмерен порт USB 3.1 Gen 2, един USB Type-C + Thunderbolt 3. Следват Mini DisplayPort 1.2, цифров аудио/видео изход HDMI 2.0 и захранващият AC вход.

 

Всичко изброено до тук се захранва от 4-клетъчна Li-Polymer батерия с 82 Whr заряд. С нейна помощ MSI GS65 Stealth 9SE издържа на почти 3 часа активна игра на игри. Ще определим това като много добър резултат, защото при повечето други геймърски лаптопи от този клас, времето за автономност при това изпитание е между 1.5 и 2 часа. В комплект с 9SE варианта получавате бързо 180W зарядно с намален размер. При версиите 9SG и 9SF, зарядното отново е Slim, но вече 230W.