Вижте още видео ревюто: Геймърски лаптоп MSI GL65 9SE - Дизайн, периферия и звук

 

Това на екраните ви е MSI GL65 9SE– един геймърски лаптоп, който не е прекалено голям, че да бъде неудобен за игра извън дома. Той е подходящ за мобилен гейминг по време на пътувания и има универсален дизайн, който му позволява да бъде използва не само за игра, но и като достатъчно мощна работна машина. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, разгледахме основно дизайна, използваните в корпуса материали, механичните елементи, функционалността на периферията, силното стерео озвучени с отделни субуфъри  и още други интересни неща във видимото за очите в екстериора на тази машина. За пропусналите да гледат видеото сме приложили линк има над тази статия, а сега е време да продължим с всичко останало, което ни направи впечатление по време на обстойните тестове, на които подложихме MSI GL65 9SE.

 

 

Например, горе в дясно над клавиатурата се намират и два бутона, за активиране на Cooler Boost охлаждането и Dragon Center. Ако погледнем в профил MSI GL65 9SE, ще забележите, че корпусът му стои под лек ъгъл. Това е направено, не само защото основната част от хардуера и респективно охлаждането е изнесено в задната част, а и за по-голямо удобство при работа с клавиатурата. Тестовете ни показват, че при клавиатурите с наклон, умората в китките ни след продължителна игра или писане е много по-малка, в сравнение с равните.

 

 

Впечатленията ни от клавиатурата на лаптопа са много добри. Тя е пълноразмерна, с нъмпад нумерационен блок в дясно. Бутоните са подгодящ за гейминг дълъг и отсечен ход, а разстоянието помежду им е достатъчно, че да не натискаме случайно съседни при игра или писане. Подсветката на клавиатурата е мултифункционална, с три нива на регулиране. Тъчпадът е голям и е с два механични бутона. Удобен е за игра, но определено бихме ви препоръчали да използвате мишка.

 

 

Гледайки лаптопа, впечатление ни прави, че в три от страните около дисплея, рамката е съвсем малка. Нещо не много типично за геймърски лаптоп, което определено ще отчетем като преимущество. Не само заради намалените размери на лаптопа, но и заради цялостното възприятие на картината която виждаме на дисплея му. Дисплеят е 15.6“ Full HD и е дело на AU Optronics. IPS матрицата е с широки зрителни ъгли и изключително добро цветопредаване.  MSI заявяват яркост на дисплея от 300 нита, но реално средната стойност която измерваме е 260cd/m².

 

Това е добра яркост, но не е нещо свръхестествено върху което да акцентираме. Сходно е положението и при скоростта на опресняване. Тук тя е 120Hz. MSI предлага и почти реципрочен модел, който носи името GE65 9SE при който скоростта на опресняване е цели 240Hz. Както е видно и от кадрите на екраните ви обаче, дори при наличните 120Hz, движението е наистина плавно и супер бързо. Подсветката на дисплея е равномерно разпределена, като няма ясно изразени по-тъмни и по-светли петна при тест с единичен тъмен цвят.

 

 

И за финала на нашият видео обзор, посветен на геймърският MSI GL65 9SE сме оставили техническата част. В нея ще свалим долният капак на машината и ще ви покажем в детайли нейният хардуер. Ще споделим впечатленията си от работата му и ще покажем какъв специализиран софтуер са използвали MSI, за да оптимизират „желязото“. Също така ще кажем няколко думи за батерията, греенето, консумацията на електроенергия и зареждането.