В това видео ревю ще ви покажем един от най-добрите геймърски лаптопи за 2019г. Една машина която успя да ни впечатли още с отварянето на кутията си и добрите впечатления продължиха по време на целият ѝ тест. Уважаеми дами и господа - MSI GE75 Raider 9SF.

Несъмнено най-големите преимущества на лаптопа се крият в техническите му параметри, но не само. Целият MSI GE75 Raider 9SF е изпълнен с високотехнологични решения и е направен с геймърска мисъл. Това се забелязва още в дизайна му. Той е едновременно агресивен, но и изчистен. Редуват се прави и отсечени линии, като няма прекалено натрапващо се шарении. Единствените отличаващи се елементи по корпуса са две червени линии върху капака, надпис „Rider“ в задната и лого на бранда върху капака. Лаптопуът е направен от комбинация между метал и пластмаса, като метално е вътрешното пространство около клавиатурата и горният капак. Материалът е красив, приятен на допир, служи като естествен охладител и придава премиум излъчване, но се цапа изключително много с пръстови отпечатъци.

 

Съвсем очаквано MSI GE75 Raider 9SF е масивен, на фона на повечето свои конкуренти, той е видимо по-компактен. Тук размерите са 397мм на 269мм с дебелина от точно 28мм, като тя е измерена в най-дебелата задна част, в предната корпусът е по-тънък Като база за сравнение ще дадем например Lenovo Legion Y740, който е 413мм на 305мм с 23мм дебелина и Asus ROG Strix Scar II, при него размерите са 399мм на 273мм с дебелина 27мм. По отношение на теглото също този лаптоп има преимущество пред останалите два споменати. Той тежи 2.6кг., а другите два са 2.9кг и 2.8кг.

Въпреки компактните си размери, GE75 Raider 9SF има изключително богата периферия, което е съвсем очаквано за геймърски лаптоп. В ляво последователно подредени са Kensington Lock, RJ-45, цифров аудио видео изход HDMI 2.0, mini-Displayport 1.2, USB 3.1 генерация 2, USB Type-C 3.1 генерация 2. 3.5мм аудио жакове за микрофон и слушалки са с позлатени входове за по-добър контакт. В дясно са четецът на SD карти памет, още два USB 3.1 порта но генерация 1 и захранващият AC порт.

Единственото нещо което до известна степен може да ви липсва в периферията е Thunderbolt 3 изход. За сметка на това пък ще отбележим нещо интересно. Всички пълноразмерни USB портове имат вградена червена подсветка. Вграденото в лаптопа озвучени е дело на DYNAUDIO и е доста силно. То се състои от общо 4 високоговорителя, с по 3W мощност всеки. Тестовете ни показват, че звукът от тях е изключително силен и чист. Дори долавяме плътен бас, което е много приятно при игра на някои по-динамични игри.

 

Когато стартираме за първи път лаптопа, ни трябват няколко секунди, за да асимилираме къде точно се намира бутонът за активиране. Той се намира в горният десен ъгъл над клавиатурата и е единият от двата бутона без подсветка. Вторият се намира под него иии ще ви кажем малко по-късно за какво служи.  Сега ще спрем поглед върху клавиатурата, която е малко по-различна в сравнение с тази на останалите MSI лаптопи и ще ви е нужно известно време, за да свикнете с нея.

 

 

Тя е пълноразмерна, с големи бутони и достатъчно разстояние помежду им. Това се отнася не само за буквените бутони, но също така за нъмпада в дясно и за функционалните бутони горе. Формата на основните бутони е квадратна и типично геймърска. Бутоните са с RGB подсветка, която може да се регулира според вкуса ви. Тя може да се включва и изключва с този бутон. Тъчпадът е достатъчно голям, с два помощни механични бутона. Ходът им е малко по-къс отколкото би ни се искало, но бързо се свиква с него. Рамката около тъчпада също е светеща, но подсветката е само червена.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на геймърският лаптоп MSI GE75 Raider 9SF. В нея ще подходим технически и ще споделим впечатленията си от дисплея, хардуера и батерията на устройството.