Тези от вас, които следят статиите които Digital.bg публикува, вече зная, че компанията Intel обнови портфолиото си процесори, предназначени за сериозен гейминг. Comet Lake-H от десета генерация за геймърски лаптопи са създадени да бъдат преки конкуренти на AMD Ryzen 400, който също бе представен неотдавна. В моделната гама от 14nm процесори има общо шест вариант, като най-мощният от тях е Intel Core i9-10980HK. Той е осемядрен, с 16MB Smart Cache и въпреки феноменалната си тактова честота от 5.3GHz, консумира само 45 вата енергия. Не по-малко впечатляващ и в същото време по-достъпен ценово е Intel Core i7-10875H.

 

 

Именно този процесор стои в основата на много топ модели геймърски лаптопи, които почти всички популярни брандове представиха в последно време. Вече ви запознахме обстойно с голяма част от тях, а тук ще ви покажем гиганта  MSI GE66 Raider, който вече много геймъри обявиха като потенциално най-добрият от трите нови модела на марката. Digital.bg вече ви показа GS66 Stealth и Creator 17.

 

Дизайнът на машината е типично геймърски и доста екзотичен. Както е видно от кадрите които публикуваха MSI, в лицевата част основен акцент светещата периферия. Тя е прозрачна и в нея е вградена LED подсветка, която MSI са нарекли Mystic Light. Тя се съчетава умело с цветовете на подсветката на клавиатурата. Задната част на лаптопа е значително по-дебела от предната, като там се откроява разчупен отварящ механизъм, който е изнесен по-навътре. Зад него и в страни са големите решетки за охлаждането. Интересно е и разположението на периферната свързаност. Голяма част от нея е изнесена централно отзад. Там се включват всички кабели, които иначе биха ви пречили по време на игра.

 

 

Освен споменатият по-рано десета генерация i7, тук най-запалените геймъри могат да се сдобият и с по-мощният Intel Core i9. По отношение на RAM паметта, заводският максимум е 16GB, но е предвидено място и за ъпгрейд с допълнителни 16GB. Като така максималния обем на оперативната памет при GE66 Raider е 32GB. Сториджът също не е малък - от 512GB до 1TB NVMe. Видео картите са два варианта - NVIDIA RTX 2070 или NVIDIA 2070 Super, без Max-Q технология, както и топ версията NVIDIA RTX 2080 Super при която вече е наличен така желаният от геймърите Max-Q. Визуализацията на изображенията се предполага, че ще бъде доста добра, още повече, че и дисплеят е със 144Hz честота на опресняване на картината.

 

MSI GE66 Raider се захранва от огромна батерия с цели 99.9Whr заряд. Стартът на продажните на модела ще започне на 15 Април 2020г., като цената му ще бъде от 1799 долара.

 

Още в Digital.bg: Qualcomm и Google обещават редовни ъпдейти на графичните драйвъри в смартфоните с Android