Mozilla изненадаха своите потребители с премиерата на интересен продукт. Компанията представи официално VPN услуга, която се казва Firefox Private Network. Както името подсказва това е функция, с която има как да предпазите личните си данни, докато сърфирате в интернет. Първоначално Firefox Private Network ще може да се използва единствено от десктоп версията на Mozilla Firefox, съобщава mspoweruser.

 

Новата услуга ще гарантира ефективна защита, когато използвате Wi-Fi мрежи и се намирате на публични места. Това е един от най-разпространените методи, с които хакерите вече достигат до поверителните данни на потребителите. Използването на VPN мрежа от уеб браузъра е важно решение, с което да сте сигурни, че онлайн трафика ви е защитен и сайтовете, които посещавате не са видими за външни лица.

 

 

Другата основна причина защо бихте искали да работите с VPN мрежа е, че прикрива IP адреса на компютъра. По този начин предпазва личната информация и затруднява проследяването на онлайн активността ви от тракери. Mozilla са разработили и разширение за браузъра, което позволява лесно да стартирате и блокирате функцията. Компанията вече разпространява Firefox Private Network до потребителите, но ще е необходимо време, за да е достъпна за всички.

 

Oще от Digital: Защо до пет години всички потребители ще използват VPN мрежи