Моzilla провеждат тестове с две експериментални функции, които ще улеснят допълнително работата на потребителите с Firefox. Първата опция позволява да зареждаме едновременно две страници в интернет от един прозорец, което е доста полезно, ако често отваряте много табове. Кодовото име на функцията e Side View и е предназначена предимно за онези от нас, които имат само един монитор. За да постигнете този ефект в момента е нужно да иматe устройство с два отделния дисплея. 

 

 

Благодарение на Side View например бихте могли по-ефективно да сравнявате различни продукти, които планирате да си купите онлайн. Предимствата на подобна идея са разнообразни. Моzilla вече позволяват на разработчиците да изпробват още едно подобрение в уеб браузъра, което се казва Firefox Color, информира TheVerge. Както името подсказва това е инструмент за промяна на цвета на почти всеки аспект от интерфейса на браузъра и така да го персонализирате по уникален начин.

 

 

Разполагате с разнообразни възможности да смените цвета на фоновото изображение, иконите, лентата с инструменти и др. Допълнителните цветни теми, които създавате могат да се споделят с приятелите ви. Промените се пазят в личния ви акаунт в Mozilla. В момента двете функции са част от Test Pilot програмата, като първоначалните отзиви са доста оптимистични. Ако всичко върви по план няма да се налага да чакаме твърде дълго преди да можем да тестваме сами Side View и Firefox Color на своите устройства.

 

 

Oще от Digital: Tри предстоящи функции в Mozilla Firefox, които може да пробвате още сега