Мozilla Firefox е популярен браузър, който използва технологии с отворен код и се поддържа от екип, който наброява хиляди специалисти. Това е една от най-добрите алтернативи нa Google Chrome, който е най-популярното заглавие в тази категория. Има различни причини да искате да изпробвате Firefox, тъй като браузъра на Mozilla предлага широко разнообразие от полезни функционалности.

Вградената търсачка е отличителен елемент на Mozilla Firefox, която ще стане обект на още един интересен ъпдейт. Oт Engadget съобщават за нова функционалност, която се казва Suggest и и както името подсказва ще препоръчва релевантни линкове, докато въвеждате текст в полето за търсене. Подобни опции вече се използват от конкурентни браузъри като Google Chrome и Safari.

Това е полезно да видите съдържание от Wikipedia или линкове към продукти в eBay. Функцията може да ви спести време докато търсите решение на математическа задача или получавате актуална прогноза за времето от уеб браузъра на Mozilla.

 

 

Някои от връзките ще бъдат генерирани от Pocket, като съдържание ще се показва и от другите партньори на Mozilla. Компанията работи усилено и над т.нар. "контекстуално търсене", което да добави още едно ниво на релевантност към заявките. Препоръките на Firefox Suggest ще са базирани на историята на индивидуалните профили, което не е изненадващо.

Това е само началото на нов пакет от функции, с които Mozilla ще опитат да променят начина, по който търсим в интернет. Трябва да отбележим също, че Firefox Suggest ще се превърне и в допълнителен източник на приходи за компанията. Засега функцията е налична само за ограничен брой потребители, като активните тестове продължават и скоро ще обхванат повече потребители.

 

 

Още от Digital: Защо Mozilla Firefox 92 е най-сигурната версия на браузъра