OnePlus се утвърдиха като алтернативен производител на смартфони с Android. Компанията не крие амбициите си да навлиза в нoви продуктови категории. Така  например вече бе представен OnePlus Watch - първият смарт часовник с този бранд. Следващата пазарна ниша, която привлича вниманието на OnePlus са таблетите.

Документи от Службата на ЕС за интелектуална собственост (EUIPO) потвърдиха, че е регистрирана търговската марка OnePlus Pad. Това е категорично доказателство как ще се казва първия таблет на OnePlus, който ще видим на пазара. Навлизането на компанията в този сектор обещава да изостри конкуренцията в средния ценови клас.

Ако OnePlus искат да имат сериозно влияние при таблетите трябва да обърнат внимание на няколко много важни фактора. Първото устройство с този бранд трябва да има достатъчно конкурентна цена, което е задължително, за да провокира вниманието на потребителите.

Избягването на директна конкуренция с премиум моделите с Android и от iPad серията също може да донесе само позитиви на OnePlus.

 

 

Допълнителни аксесоари като стилуси и клавиатури са важен елемент, който може да превърне OnePlus Pad в хит на пазара. Със сигурност компанията трябва да заложи на впечатляващ дисплей, за да отличи своят таблет от конкурентните устройства, според TechRadar.

Премиерата на премиум версия с QHD+ резолюция, AMOLED екран и честота за опресняване на кадрите от 120Hz звучи като напълно логично решение за компанията. По този начин OnePlus ще могат да представят и бюджетна версия с по-достъпна цена, която допълнително да провокира интереса към OnePlus Pаd серията.

Все повече потребители се интересуват от високото качество на звука. Teхнологията Dolby Аtmos и увеличаването на броя на високоговорителите до четири биха спечелили вниманието на геймърите и хората, които обичат да гледат филми и слушат музика.

Софтуерните оптимизации в OxygenOS също са сфера, която може да позволи на OnePlus да предложат още по-добро изживяване на потребителите.

 

Още от Digital: Смартфоните на OnePlus ще получават ъпдейти за сигурност в продължение на четири години