Гласовата услуга Siri е една от най-добрите характеристики на смартфоните и таблетите на Apple и сега броени часове преди старта на конференцията WWDC 2016 ни разкрива интересни детайли за премиерите, които ни очакват на събитието. Един от големите акценти на тази пресконференция се очаква да бъде представянето на платформата iOS 10, която ще предложи много допълнителни функционалности на потребителите. Едно от най-интересните сред тях е новия Dark Mode режим, който трябва да промени интерфейса на платформата в сив и син цвят, информира PhoneArena.

 

Сега някои потребители започнаха да експериментират с идеята да попитат Siri за тази нова функционалност, за да разберат какво тя би им разкрила за тази характеристика на iOS 10. Оказва се, че гласовата услуга не отхвърля наличието на тази опция, а просто им отвръща, че в момента не е оторизирана да промени настройките и да я активира на устройствата им. Разбира се това е само загатване, но добрата новина е, че няма да ни се налага да чакаме твърде много, за да разберем какви са плановете на Apple. 

 

Въпросната конференция на компанията стартира само след броени часове, което означава, че много скоро ще разберем какви изненади е подготвила тя за своите милиони потребители по цял свят. Припомняме ви, че на нея се очаква да видим още нова версия на Apple Music и нейната операционна система за часовниците Apple Watch, както и допълнителни функционалности в Apple Pay. В заключение ще отбележим, че се очаква и гласовата услуга Siri да бъде интегрирана към платформата Mac OS X и приложенията на разработчици от трети страни.

 

Вижте шест нови неща, които Siri може да прави