SoundHound изненадаха доста потребители и анализатори през лятото на миналата година, когато разкриха официално плановете си да представят собствена гласова услуга за смартфони, която се казва Hound. Досега заглавието бе достъпно само за ограничени потребители в бета версия, но сега компанията потвърди, че вече са готови с финалната версия на своя персонален асистент. Aко името SoundHound ви звучи познато това е заради популярното приложение за разпознаване имената на музикални парчета, използващо уникалната аудио технология на компанията и вероятно всеки от нас е използвал поне веднъж. 

 

Все повече потребители използват гласови услуги като Google Now, Siri и Cortana на Microsoft, за да си взаимодействат със своите смартфони и от SoundHound са се подготвили подобаващо за тази конкуренция, коментира Engadget. Виртуалният асистент Hound използва усъвършенстван алгоритъм, който му позволява да разбира много по-сложни комбинации от думи, в сравнение с другите гласови услуги, твърдят от компанията. Kогато задавате въпрос на приложението не е необходимо да се опитвате да промените структурата на изречението, тона или акцента си, тъй като аудио технологията, която използва позволява по най-органичен начин да си комуникирате с него.

 

Hound може за секунди да отговори на въпроси от типа "Кога ще залезе Слънцето два дни преди Коледа през 2021г. в Токио?" или "Колко дни има между деня след утрешния и три дни преди втория четвъртък на месец ноември 2022г.". Другото предимство на гласовата услуга на компанията пред нейните конкуренти е, че може да се стартира с едно движение независимо с кое приложение работите на смартфона си. Hound не разчита на ключови думи, за да разбере смисъла на думите, а вместо това използва два алгоритъма, с които едновременно разпознава речта ви и анализира нейното значение, дори при по-дълги фрази и може да я активирате с командата "OK Hound".

 

Персоналният асистент може да се използва за извършване на обаждания, създаване на съобщения и имейли, откриване на събития в календара и информация в интернет, но също може да разбира допълнителни въпроси в контекста на предните, които сте ѝ задали. Hound вече е на разположение за потребителите на устройства с Android OS и iOS, като компанията се ангажира да предлага чести софтуерни ъпдейти, които допълнително да подобряват работата на приложението за двете водещи платформи.

 

Вижте SoundHound вече включва поддръжка за 3D Touch и показва цели клипове в YouTube за iOS