Виртуалните валути се утвърждават като доходоносен бизнес за увеличаващ се брой потребители и компании, но също така допринасят за недостига на компоненти в индустрията. Копаенето на биткойни изразходва все повече електричество в световен мащаб, което в определени случаи надхвърля годишната консумация на редица държави.

Негативните условия едва ли ще се противопоставят на етереум и биткойн да продължат да увеличават цената си през 2021г. Генерирането на криптовалута изисква наличието на специализиран хардуер и сериозни ресурси. Популярността на технологията кара все повече хора да се запитат дали е възможно да копаят виртуална валута и от смартфоните с Android.

Мобилните устройства са постоянно активни и са неизменна част от ежедневието ни и могат да генерират виртуална валута. Хардуерните ограничения на смартфоните, обаче едва ли ще предоставят толкова висока ефективност, за да привлекат интереса на потребители, които използват по-мощен хардуер, за да увеличават състоянието на дигиталния си портфейл.

 

 

Използването на мобилно устройство не може да работи по същия начин, както конвенционалния хардуер и респективно добива ще бъде осезаемо по-малък. Недостатъчният капацитет за генериране на виртуална валута е свързан с липсата на мощност, спрямо геймърските конфигурации и системите с множество видео карти.

Редовното копаене изисква постоянно валидиране на транзакции в блокови вериги, което изисква сложни математически изчисления. Това е огромният недостатък на устройствата с Android, което в повечето случаи прави нерелевантен процеса на копаене на криптовалути.

Специализираният софтуер, който е необходим за оптимизация и управление на ресурсите също може да се разглежда като проблем. Смартфон с Android ще се нуждае от месеци, за да извърши успешно дори най-малките транзакции в екосистемата на биткойн.

Със сигурност ще бъдете по-успешни, ако използвате различни компютърни конфигурации, с които да се възползвате от виртуалните валути. Има доста приложения за Android, които обещават да копаете биткойн, но може да очаквате минимални резултати.

 

Още от Digital: Как да копаем биткойн