Стратегията на Motorola в пазара на смартфони е фокусирана предимно върху устройствата от средния и бюджетния ценови клас. Компанията, обаче възнамерява да промени ситуацията и постепенно да се утвърди като по-влиятелно име в сегмента на флагманите с Android. Това ще бъде един от водещите акценти за Motorola през 2020г. Най-вероятно предстоящите смартфони с този бранд ще имат процесори на Qualcomm от последна генерация.

 

Причината е, че Motorola използваха премиерата на Snapdragon 865 и 765, за да потвърдят желанието си да представят модели от висок клас през 2020г. Всъщност компанията проявява интереса и към двата нови процесора на Qualcomm. Трябва да отбележим, че чиповете разполагат с вградени 5G модеми, което ще допринесе за популяризирането на технологията през следващата година. Motorola не са разкрили детайли за смартфоните, съобщава TheVerge.

 

 

Още през първото тримесечия на новата година ни очакват две от най-големите технологични изложения в индустрията: CES 2020 и MWC 2020. Тези събития са подходяща възможност да видим предстоящите флагмани с Android и 5G технологията на Motorola.  Плановете на компанията със сигурност ще задълбочат конкуренцията и ще предложат по-разнообразни възможности за избор на потребителите през 2020г. Тепърва ще разбираме повече за бъдещите им планове.

 

Oще от Digital: Motorola Razr 2 ще има сензори за движение и жестови команди в рамката около екрана