Motorola предизвикаха голям интерес с първия си гъвкав смартфон. Компанията реши да възприеме алтернативен подход и да представи устройство с класическия Clamshell дизайн. Изглежда, че носталгията по миналото, когато използвахме телефони, които се сгъват и удобно се прибират в джобове ни все още е твърде силна.

Moto Razr (2019) oпределено е едно от най-добрите устройства, които сме виждали през последните месеци. Водещите производители в сегмента на гъвкавите смартфони също започнаха да представят собствени модели, които да се конкурират с Moto Razr (2019). 

Най-добрият пример е Samsung Galaxy Z Flip, който видяхме през първото тримесечие. Motorola продължават да обръщат сериозно внимание на гъвкавите смартфони и подготвят премиерата на наследник на Razr (2019). Компанията публикува и кратко тийзър видео, от което разбираме, че датата на предстоящото събитие ще бъде 9 септември.

Самият клип е няколко секунди и показва силует на устройство със същия "Clamshell" дизайн, както Motorola Razr (2019).

 

 

Eдва ли има съмнение, че на тази дата ни очаква второто поколение на гъвкавия смартфон. Любопитното е, че Motorola използват същия шрифт както и в поканата за премиерата на Moto Razr (2019) преди година. Тогава слогана на събитието бе "You're going to flip".

Oчаква се най-голямото подобрение в Moto Razr (2020) да бъде поддръжката за 5G технологията. Според непотвърдена информация устройството ще е оборудвано с 6.2-инчов дисплей и ще има по-добра 48-мегапикселова камера. Вградената батерия ще е с капацитет от 2485mAh. 

Гъвкавият смартфон ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 765 процесор, който е допълнен от 8GB RAM и 256GB вградена памет. Motorola вероятно ще внесат подобрения в механизма на сгъване, който ще предложи Razr (2020), като едва ли ще видим съществени промени свързани с дизайна. 

По този начин Motorola ще опитат да отстранят някои от най-големите недостатъци на оригиналния смартфон, които бяха свързани с живота на батерията и качеството на камерата. Остава да видим каква ще е цената на Razr (2020).

 

 

Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.