Motorola са една от най-активните компании от началото на календарната година досега. Първите представители на гамата Moto Edge се появиха още в края на 2020г. Серията включва три модела, като техния брой ще бъде удвоен в следващите месеци.

Информация на популярния блогър @evleaks разкрива, че Motorola работят над поне три нови смартфона с този бранд. Кодовите имена на устройствата са "Kyoto", "Berlin" и "Berlin NA". Все още знаем твърде малко за техническите спецификации, но данните разкриват най-добрата характеристика на смартфоните.

Любителите на мобилната фотография ще могат да се забавляват максимално със 108-мегапикселови камери. Според данните "Кyoto" ще е оборудван със S5KHM2 сензор, който ще бъде произведен от Samsung и вече намира място в Moto G60. Втората камера също ще е създадена от корейския производител и ще функционира едновременно като Ultra-Wide и макро модул.

Третата камера на гърба на смартфона ще бъде OmniVision Ov02b1b модул, който представлява Depth Sensor, информира GIzmoChina.

 

 

Селфи камерата също ще бъде създадена от OmniVision, но няма потвърждение дали ще поддържат 16МР/32МР резолюция. Устройството, което се разработва с кодовото име "Kyoto" вероятно ще бъде най-евтиното устройство от предстоящата серия, която ще включва още два 108-мегапикселови смартфона.

Останалите предложения са създадени като наследници на Motorola Edge и Motorola Edge Plus. Премиерата на смартфоните бе през април 2020г. и изглежда логично да видим следващо поколение на устройствата. Решението на Motorola да използва 108-мегапикселова камера в представителите на гамата ще се превърне в най-отличителна характеристика на "Kyoto", "Berlin" и "Berlin NA".

Официалната премиера на фокусираните към любителите на мобилната фотография смартфони се очаква през следващите месеци.

 

Още от Digital: Историята на смартфоните Moto G на Motorola от Moto G5 до моделите от 2019 година (Видео)