Моtorola официално разкриха плановете си да станат по-влиятелно име в сегмента на телевизорите. Компанията представи първите си устройства, които работят с Android TV и имат размери от  32", 43", 49", 55" и 65 инча. Всеки един от моделите поддържа 4K UHD разделителна способност и така ще гарантира максимално наситени и реалистични цветове. Интерфейсът е базиран на Android 9.0 и предоставя разнообразни възможности за гейминг.

 

 

Първите телевизори на Motorola също така поддържат виртуалния асистент Google Assistant и са съвместими с мултимедийните джаджи Chromecast. Устройствата са оборудвани с IPS дисплеи от последна генерация, които се отличават с широки зрителни ъгли от 178 градуса. Впечатляващото качество на звука ще се гарантира от технологията Dolby Vision, както и от вградените високоговорители с мощност от 30W, които поддържат DTS Tru Surround и Dolby Atmos.

 

 

Първите телевизори на компанията използват осемядрени процесори с работна честота от 1.1GHz, които са допълнени от 2GB RAM и 16GB градена памет, съобщава SlashGear. Моделите също така използват графични процесори Mali-450 GPU и са оптимизирани за външни геймърски контролери. Предвидена е поддръжка за Bluetooth и Wi-Fi. Все още не разполагаме с официална информация за цената, на която ще се продават телевизорите на европейския пазар. 

 

 

Oще от Digital: Пет полезни приложения за Android TV, които са достъпни извън Google Play