Дизайнерите на Motorola провеждат усилени тестове с наследника на Moto Z3 Play, който вероятно ще представен много скоро от компанията. Предстоящото устройство отново ще е позиционирано към средния клас, като сега разбираме малко повече детайли за техническите спецификации. Нови данни на 91Mobiles разкриват, че смартфона ще е оборудван с основна 48-мегапикселова камера, което е сериозна иновация за този ценови сегмент. Все още не знаем колко сензора ще има в задната част на Moto Z4 Play.

 

Компанията няма да използва обективи на Sony или Samsung, а вместо това ще достави тези компоненти от Q Technology. Mного е вероятно в случая да става въпрос за иновaтивния сензор S5KGM1SP, който видяхме в Honor View 20. Новият смартфон ща предложи голям дисплей с 6.2-инчов диагонал, който поддържа Full HD+ резолюция от 2340х1080 пиксела при съотношение на екрана от 18:9 и плътност от 414ppi. Бързата скорост на Moto Z4 Play ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 675 процесор.

 

 

Това е 11-нанометрова архитектура, която ще е допълнена от 4GB/6GB RAM и 64GB/128GB вградена памет. Операционната система е Android Pie, а батерията е със заряд от 3600mAh. На този етап това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящия смартфон на Motorola. Някои пазарни наблюдатели очакват Moto Z4 Play да бъде представен на мобилния конгрес в Барселона, който ще се проведе в края на месеца. Ако се окажат прави това означава, че скоро ще разберем и каква ще е европейската цена.

 

Oще от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.