Американската компания Motorola има близо сто годишна история с най-разнообразни продукти зад гърба си. Голяма част от тях сте виждали във видео ревюта в Digital.bg, а за други сте чели в нашите статии. Като например, Google закупи Motorola Mobility подразделението на компанията и три години по-късно го продаде на Lenovo за почти три милиарда Долара.

 

 

Тук обаче няма да си говорим за финансови сделки, собственици и история, за един от най-дългоочакваните смартфони на Motorola, за които до момента знаем доста благодарение на различни течове на информация.  
Досетихте се, че става дума за Motorola Edge, който очакваме в скоро време да бъде представен официално. Благодарение на снимки и информация които споделят с нас Android headlines, разбираме че по всяка вероятност Edге ще има корпус решен в характерният цвят Burgundy Red (Бургундско Червено). 
В него извитият Edge определено изглежда ефектно. Предвид, че телекомът Verizon от преди си сътрудничи с Motorola, а този червен цвят много прилича онзи, който му е запазена марка - нищо чудно Motorola Edge да има Verizon Edition и моделът от снимките да е именно той.

 

 

Смартфонът е има характерна визия и благодарение на тройната си камера. Разположението на камерите върху гърба на телефона е малко по-различно от това, което сме виждали до момента благодарение на предходни течове на информация. Първият десен сензор от вертикалната линия е основният с 64MP еквивалент. Следват 16-мегапикселов и един с 8MP. 
Предната селфи камера е вградена в дисплея и е с 25MP номинал, което гарантира високо качество и при този тип снимки.

Освен стандартният Edge, новият модел на Motorola ще и вариант Edge Plus. Както подсказва и наименованието му, той ще бъде с по-голям дисплей, като се очаква диагоналът му да бъде 6.67 инча. 
И при двете си разновидности, новият модел на Motorola ще има дисплей с 90Hz честота на опресняване. Това означава, че на телефона ще могат да се играят игри с достатъчно добра динамика на изображението.
Освен това честотата ще може ръчно да се ограничава до 60Hz,  цел пестене на енергия.

 

 

Motorola Edge беше забелязан и в Geekbench, където отбеляза 506 и 1410 точки. Motorola Edge беше забелязан и в Geekbench, където отбеляза 506 и 1410 точки, а при Plus резултатите са значително по-високи. Да, една от основните разлики между двата се крие в хардуера. 
Първият е с централен процесор Qualcomm Snapdragon 765, а втория със Qualcomm Snapdragon 865. И двата са 5G, като единият е по-слаб, но пък по-енергоефективен. Единият ще има 6GB RAM памет, а другия цели 12GB.
Премиерата на новите смартфони на Motorola е планирана за 22 Април 2020 година.

Още от Digital.bg: Как смарт часовниците с Wear OS могат да ни помогнат да се предпазим от COVID-19