Вижте още видео ревюто Motorola Edge 20 Lite - Качествен смартфон с достъпна цена

Ще започнем с разопаковане и с поглед върху това, какво Motorola са ни оставили в комплект със смартфона. Дежурните книжки с инструкции, игла за отваряне на SIM слот, USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, бързо 30W зарядно.

Върху самия смартфон има транспортен протектор за дисплея и една екстра, която вече видяхме при по-скъпите Edge 20 и Edge 20 Pro, но въпреки ниската му цена е налична и при Edge 20 Lite. Да това е прозрачният силиконов кейс, който прилепва плътно към корпуса на смартфона и го защитава от драскане още с ваденето от кутията. Освен това заедно с кейса Edge 20 Lite не се пързаля и стои стабилно, когато го държим в ръка.

 

 

За това разбира се до голяма степен допринасят и габаритите на устройството, които го правят еднакво удобно както за употреба от мъже, така и от дами. 165.89мм на 75.95мм, с дебелина на профила от 8.25мм.

Като тези добри резултати не са постигнати за сметка на големината на дисплея. Тук той е с диагонал от цели 6.7". Компактното тяло е постигнато благодарение на намалената рамка в 3 от страните около дисплея. По този начин дисплеят заема цели 89.9% от цялата лицева част на телефона.

 

 

Когато свалим предпазния му кейс, Motorola Edge 20 Lite определено изглежда ефектно. Смартфонът е запазил излъчването на другите два модела от серията и изглежда премиум. Ако предварително не знаехме цената му, нищо в този дизайн не би подсказало, че тя е под 700 лева.

Гърбът и периферията са направени от поликарбон, но обработката на материала много успешно имитира стъкло и метал. Така и теглото на Edge 20 Lite е съвсем приемливо за такъв размер смартфон - 185гр.

 

 

Ние тестваме универсалната Electric Graphite версия на Edge 20 Lite, но модела се предлага в още един цвят, който със сигурност ще се хареса на дамите - Lagoon Green изглежда наистина впечатляващо.

Още повече, че както и при други модели на Motorola и тук в съответния цвят не е само гърба на устройството, а и периферната му лайсна. Motorola Edge 20 Lite е с корпус със специално водоотблъскващо покритие, което го защитава от намокряне при заливане с вода.

 

 

Разглеждайки периферията на смартфона ще отбележим с приятна изненада наличието на 3.5мм аудио жак. Тази екстра, която вече почти напълно е заменена от мултифункционалните Type-C портове ни липсва в някои моменти, а тук е налична. Например спокойно можете едновременно да зареждате смартфона и да слушате музика със слушалки. В същото време ще отбележим, че въпреки достъпната цена на Edge 20 Lite, той не е с micro USB порт за зареждане и пренос на данни, а с USB Type-C.

В долната част на периферията на смартфона се намират още решетката на високоговорителя и единият от двата микрофона. Да, в горната част има и втори микрофон, който е шумопотискащ и при запис на звук и видео или при телефонни разговори, изолира гласа ви от околните шумове. Тук сме записали как звучи човешки глас в шумна заобикаляща го среда, за да добиете реална представа за работата на микрофона. Направихме за вас и саунд тест, от който да добиете реална представа за силата и качеството на звука на споменатия вече високоговорител.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на ценово достъпният премиум смартфон Motorola Edge 20 Lite. В нея както обикновено ще подходим по-технически насочено и ще ви запознаем с хардуерните и софтуерните параметри на смартфона, ще тестваме дисплея и батерията му.

Камерите му пък ще разгледаме в отделно фотографско видео, в което ще направим съпоставителен тест между Motorola Edge 20, Pro и Lite.