Това видео ревю ще започнем по малко по-нестандартен начин. За целта ви показваме кадри от архива с видео ревюта на Digital.bg, от далечната 2010 година, когато ви показахме за първи път смартфона Motorola Defy.

Именно това е и първообразът на модела, с който стои в тази кутия и с който ще ви запознаем в днешното си видео ревю. Модел, който компанията показва почти 11 години след премиерата на първият Defy. Модел който събужда приятни спомени от миналото, в което Motorola бяха едни от първите, които представиха на потребителите устойчиви смартфони, създадени да издържат на какви ли не външни влияния. И така, прероденият Motorola Defy (2021) е вече тук и сме готови да ви запознаем с него.

 

 

Да започнем с това, какво Motorola са оставили в кутията, освен самия смартфон. Тук имаме книжки с инструкции, игла за отваряне на SIM слот, USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, бързо зарядно и ето този ефектен аксесоар, който подсказва, че Motorola Defy не е стандартен смартфон. Всъщност това е видно и от първия момент, в който изваждаме Defy от кутията му. Определено ни допада тази А-симетрична форма, която прави смартфона разпознаваем и по-различен от всичко, което в момента се предлага на пазара, дори сред бронираните смартфони, които не са един и два.

Ръкохватката се захваща чрез специален механизъм, именно за този различен ъгъл и така Defy може да е закачи на раница, кормило на велосипед или просто да е свързан към китката ви, когато си правите екстремно селфи. Да този смартфон освен здрав е и с доста добра камера, но на нея ще обърнем внимание малко по-късно в ревюто ни. Сега ще продължим с дизайн и протекцията на новият Motorola Defy.

 

 

Ако очаквате това да е компактен лек смартфон, още тук ще ви разочароваме - точно обратното, Motorola са имали за цел да направят колкото се може по-масивен, здрав и надежден смартфон, качества които не кореспондират с компактни размери и ниско тегло. Смартфона си тежи на мястото и се усеща стабилно в ръка. Нека не забравяме - това е брониран смартфон, който е конструиран така, че да оцелее при какви ли не екстремни ситуации и външни въздействия. По отношение протекцията на смартфона, Motorola са работили в партньорство с компанията Bullitt Group, която е известна в технологичния свят с лицензите си за бронираните си смартфони Land Rover и CAT.

Световната практика показва, че обикновено фаталните за смартфони падания стават от височина между 80 и 120 сантиметра. Тази височина е достатъчна, за да се повреди до такава степен смартфонът ви, че да не може да се използва. В най-добрия случай последиците са счупен спукан или счупен дисплей, а могат да последват повреди по камера и дори хардуерни проблеми, които на практика правят смартфона неизползваем, дори да смените скъпият му дисплей.

 

 

Според проучване на Bullitt 34% от потребителите на смартфони повреждат устройствата си следствие на изпускане. По тззи причина Motorola, предоставят на новият Defy устойчивост на изпускане от височина до 180 сантиметра и то без значение върху кой я част на смартфона е бил първоначалният допир с повърхността при падане. Това означава, че смартфонът е защитн не само следствие на случайно изпускане от ръка или изхлузване от джоба или ръба на масата. Корпусът е защитен, дори телефонът да бъде хвърлен или да падне в движение по време на практикуването на някой по-екстремен спорт.

Освен на удар, новият Motorola Defy ще издържи и на мокрене и дори потапяне във вода с дълбочина до 150 сантиметра, в продължение на 35 минути. Дали ще залеете смартфона си с водя или вино на масата, не трябва да ви притеснява по никакъв начин. Благодарение на комбинацията от IP68 и MIL-SPEC 810H протекция, с този смартфон можете спокойно да плувате или да провеждате разговор по време на обилен летен порой.

 

 

Новият Motorola Defy де предлага в две цветови разновидности - черна и зелена, като корпусът им е със специална текстура, която не цапа, не се драска и буквално прилепва смартфона към ръката ни.

Освен супер здрав, Motorola Defy от 2021 година е и с доста добри технически параметри, които напълно отговарят на тенденциите към момента. На дисплея, хардуера, софтуера, батериите и камерите му обаче ще обърнем подобаващо внимание във втората част на това видео ревю. Тя както обикновено ще е е по-технически насочена и в нея ще ви очаква огромна доза полезна информация и преки впечатления от първа ръка.