Mоtorola са фокусирани изцяло върху разработката на атрактивни смартфони с Android във всички ценови класове. Приоритет в стратегията на компанията през годината е 5G технологията. Новите модели с бранда Moto също така се отличават с атрактивно съчетание между цена и характеристики, което е важно за привличането на нови потребители.

От компанията възнамеряват да разширят своето портфолио с нови предложения при умните часовници. Moto 360 е едно от най-емблематичните предложения в тази продуктова категория. Оригиналният модел регистрираше впечатляващи продажби преди години, тъй като се отличаваше с традиционен дизайн и разнообразие от смарт функционалности.

Високият интерес на потребителите към умните часовници е причината Motorola да работят над ново устройство, което може да бъде представено още в началото на 2022г. Любопитна подробност е, че компанията е поверила разработката и дизайна на часовника на канадската компания CE Brands.

 

 

Именно тази особеност ни разкрива малко повече информация за модела, който ще бъде пуснат на пазара с името Moto Watch 100, съобщава xda-developers. Mоtorola планират да спазят традицията и отново да заложат на традиционния дизайн, който включва кръгъл форм фактор. От двете страни на рамката ще има бутони за навигация.

Алуминиевият корпус на смарт часовника ще е водоустойчив и ще е допълнен от сензор за сърдечния ритъм, GPS чип, поддръжка за Bluetooth 5.2, както и 355mAh батерия. Потребителите ще могат да избират версии във Phantom Black и Steel Silver цветове. Все още не е потвърдено, но Moto Watch 100 вероятно ще е базиран на Wear OS.

CE Brands също така работят над още три модела с имената Моto Watch 100S, Moto Watch 200 и Moto Watch M360, Масовото производство на Watch 100 стартира през ноември, а премиерата вероятно ще е в началото на 2022г.

 

Още от Digital: Как Motorola направи света на 5G технологиите още по-достъпен