Вижте още: Moto Z - Най-тънкият 5.5" Смартфон в Света

 

След като преди време екипът на Digital.bg ви запозна подробно с първият в света истински модулен смартфон в лицето на Moto Z, днес дойде ред да започнем да разглеждаме всеки един от специалните Moto Mods които предлага бранда за него. Те са общо 4 – допълнителната батерия Incipio offgrid Power Pack, висококачествените стерео високоговорители JBL SoundBoost, фотографският Hasselblad True Zoom и мобилното кино Insta-Share Projector. В това видео ревю ще ви покажем джобната дискотека Moto Mods JBL SoundBoost.

 

 

Връзката между устройствата става много лесно – няма нужда да разглобявате или спирате смартфона. Всичко е на магнитен принцип, усетите лека вибрация която маркира контакта и готово. Прехвърлянето на сигнала пък се осъществява чрез тези позлатени пинове. Изборът на благородният метал не е случаен! Както знаем златото е много добър проводник и от години се използва във високият клас аудио компоненти, за да няма загуби в качеството на звука.

 

 

Самият високоговорител на Moto Z е доста силен, дори когато тествахме смартфона отбелязахме, че при входящо позвъняване, телефон с толкова силен звук не беше попадал в ръцете ни за тест. Нека използваме една и съща песен в този наш тест с програмата Sound Meter която измерва децибелите. Сега ще свържем JBL SoundBoost, като забележете, че музиката не спира (без значение дали е онлайн или свален файл), а на екрана на телефона излиза известие за осъщественият контакт.

 

 

Сами можете да видите колко децибела е разликата. Но силата на звука е най-малкото преимущество на JBL SoundBoost. На първо място 27мм високоговорителите са стерео и следователно пресъздават звука много по-качествено. Високи и ниски честоти – никакви забележки. Без значение какъв стил музика слушате. Дори класическата цигулка на Вивалди звучи фантастично. Честотният диапазон е 200 Hz—20 kHz.

 

Размери

Хубаво е да отбележим, че добрият звук тук не е обвързан с прекалено дебел корпус и високо тегло. 145гр и 13мм профил който в комбинация рекордно тънкият 5.2мм Moto Z се равняват на общо 18.2мм, профил който по никакъв начин няма да ви пречи да държите сета в джоба си или да го използвате за браузване и разговори. От друга страна, Moto Z дори става по-удобен…за игра на игри. Базово тънкият профил на смартфона е много як и ефектен, но когато играете игри на хоризонтален екран, все имате чувството, че ще го изпуснете.

 

 

С добавен JBL SoundBoost мода обаче, усещането за телефона в ръцете ни е като на геймърска конзола. А звукът…повярвайте ни, играейки екшън игри, First Person Shooter-и и автомобилни симулатори, кефът който ще ви достави този мод, няма ни най-малка база за съпоставка с който и да е друг смартфон показан на пазара до момента. Друго интересно приложение на SoundBoost в комбинация 5.5-инчовият Quad HD дисплей на Moto Z е гледането на видео. Така джобната дискотека спокойно може да се нарече и джобно кино, макар че за киноманите Moto има друг специален мод който предстои да ви покажем подробно скоро.

 

 

Още нещо чисто практично което ни прави впечатление в корпуса на музикалният мод е този отвор за камера. На пръв поглед, какво толкова, но дори тук Moto са действали рационално, правейки стените под ъгъл. Така SoundBoost няма да пречи ни камерата дори при широкоъгълни снимки.

 

Вградена 1000mAh батерия

Както всяка качествена мобилна аудио колона и JBL SoundBoost разполага със собствена батерия. Тук акумулаторът е 1000mAh които се оказват достатъчни за цели 10 часа възпроизвеждане на музика.

 

 

Как става зареждането на акумулатора ли? Вариантите са два – самостоятелно или когато SoundBoost е свързан към смартфона. В корпуса на музикалният аксесоар има вход за USB Type C. Както знаем всички нови модели от Z семейството на Moto имат USB-та от този нов, по-бърз и надежден стандарт. В окомплектовката им влиза Turbo Power зарядно, което намалява с няколко пъти времето за зареждане. И така от напълно изтощено състояние, JBL SoundBoost се зарежда до 100% за 20 минути.

 

 

Как разбираме, че има или няма заряд във JBL SoundBoost ли? Във вътрешната му част има диоден индикатор. След като натиснете гумирания сензорен бутон до него, чрез зелен цвят ще покаже, че в батерията има заряд, а ако е празна, цветът е червен. Когато пък свържете SoundBoost към Moto Z ще получите по-подробно инфо, колко точно процента заряд има в батерията на колонката.