Вижте още: Геймърски монитор AOC AGON AG251/271

 

Когато става дума за компютърни монитори, AOC е един от брандовете за които първо се сещаме. Малко хора знаят, но всъщност зад тази абревиатурата стои Admiral Overseas Corporation, американска компания с 84-годишна история и редица интересни проекти, включително и в киното. Неотдавна в хитовата фантастика "Марсианецът", всички монитори на NASA бяха именно AOC. А сега...как ви се струва комбинацията между монитор AOC и спортен автомобил Porsche?! Ако искате да разберете каква е връзката между двете марки, останете с Digital.bg в следващите минути и ще разберете.

 

 

AOC PDS241 Porsche Design е един монитор който спокойно може да бъде наречен произведение на изкуството. Той е изключително тънък, а рамка в 3 от страните около дисплея почти липсва. Както и друг път сме казвали, това освен чисто дизайнерско решение, има и своята функционална задача. Образите които възпроизвежда дисплея не са затворени между дебели стени и изглеждат сякаш се реят във въздуха.

 

AOC PDS241 Porsche Design има уникална стойка

 

Свикнали сме мониторите да имат стандартни или не чак толкова стандартни стойки, но тази определено надмина очакванията ни, включително и по отношение на амбиентното си осветление. Извитата дизайнерска стойка е много тънка, но в същото време масивна и идеално балансирана. Мониторът стои стабилно и не се поклаща.

 

Мониторът има само един кабел

 

Стойката е много красива, за съжаление обаче позволява единствено регулиране на фронталния наклон на дисплея. Но все пак е утеха, че PDS241 е достатъчно лек и настрани при нужда, мониторът лесно може да се завърти заедно със стойката. Ъглите на странично виждане са достатъчно широки - 178 º както за хоризонтална, така и за вертикална гледна точка.

 

AOC PDS241 Porsche Design е по-тънък от смартфон

 

Синият бутон за активация е изнесен долу в дясно, под него по ръба на периферията пък са единственият механичен бутон и 3.5мм аудио жак. С това всички изходи и приложения се изчерпват. Силуета на монитора е максимално изчистен. Тук ще отбележим нещо което много ни харесва при творението на Porsche Design. За разлика от други монитори, от този реално стърчи само един кабел, който е като естествено продължение на стойката. Всички изходи и приложения които всъщност се свеждат до един HDMI, стоят във външна кутийка, а тя е вградена във въпросният кабел.

 

Докинг станцията е вградена в захранващият кабел

 

Така, че ако търсите геймърски монитор - този тук не е за вас (макар че времето му за реакция е 4мс), но ако искате супер красиво и модерно високотехнологично устройство - AOC PDS241 Porsche Design е правилният избор. Също така свързването на монитора е много лесно, всичко е на принципа "Plug and Play". От отварянето на кутията, до стартурането на работа ще са ви нужни не повече от 2-3 минути.

 

 

Освен дизайн, един монитор е и технология. Така че ще споделим с вас и малко технически характеристики. Размерът на монитора е 24" със съотношение на страните 16:9. Матрицата е AH-IPS с Full HD разширение и 60Hz. Дисплеят има WLED подсветка и може да се похвали с достатъчно висока яркост от 250 cd/m² . Тестовете ни показват, че дори да работим с монитора под директно насочена към него светлина, той остава достатъчно добре видим, без да се наблюдават неприятни отблясъци. Подсветката е равномерна, а контраста 1000:1 статичен и 50М:1 динамичен.

 

Цена

Освен PDS241 който тестваме ние, AOC предлагат и модела PDS271. Той е малко по-голям - 27", но реално е с почти същите технически характеристики. Като цени - 24-ката в момента в България струва около 400лв, а модела с 27" диагонал - 650лв.