Популярността на селфитата в глобален мащаб би могла да ги превърне в ключов компонент от бъдещите системи за транспорт. Идеята е да използваме камерата на смартфона, за да удостоверим самоличността си при пътуване със самолет. Компанията JetBlue вече започна да тества подобна бордова система с биометрично разпознаване на данните. Тя премахва дори нуждата да носим самолетните си билети.

 

В момента се провеждат тестове само на едно летище с ограничен брой полети, предаде DigitalTrends. Системата на JetBlue използва различни биометрични показатели, като лицево разпознаване за удостоверяване на пътниците. Всеки потребител трябва да направи снимка с камерата на смартфона, която след това се съпоставя с тази от паспорта му в базата данни на JetBlue, предаде DigitalTrends.

 

Цялата информация се показва на голям екран на съответния терминал. Служители на компанията наглеждат целия процес, за да са сигурни, че всичко протича гладко. Ако всичко върви по план системите, които използват биометрични данни могат да променят изцяло начина, по който пътуваме и да намерят място в други форми на транспорт. Въпрос на време е да разберем дали това ще се случи.

 

Вижте какво е бъдещето на селфитата