Хакерите стават все по-активни в интернет през последните години и вече успяха да създадат много проблеми на водещите компании в технологичната индустрия. Eдин от най-често използваните от тях инструменти са т.нар. "Distributed Denial Of Service" (DDoS) атаки. От своя страна те представляват пренасочване на голям трафик от данни, който претоварва сървърите на даден сайт и го прави недостъпен за обикновените потребители, съобщава Engadget.

 

В последните месеци се забелязва голям ръст в провеждането на DDoS атаки в интернет. Експертите по сигурността дори са на мнение, че те са само част от пробен период, с който хакерите проверяват кои уеб сайтове могат да издържат на определени атаки, за да направят своите инструменти по-ефективни. По този начин те ги карат да покажат на какво са способни техните системи за сигурност и им позволява да разберат по-добре как да проникнат в техните сървъри.

 

Именно това е тайното оръжие, с което хакерите подобрят възможностите си и правят своите методи по-усъвършенствани. Данните на анализаторите разкриват, че атаките им стават по-устойчиви и сложни, но за съжаление се случват и все по-често. Най-голям интерес хакерите имат към домейните ".com" и ".net". Aко дадена компанията стане жертва на подобна атака всички имейли и сайтове свързани с тях могат да изпитват проблеми. Така хакерите ще се опитат да блокират глобалния достъп до интернет в цял свят.

 

Вижте какво да направим, за да се предпазим от хакери