Телевизорите са в центъра на мултимедийното изживяване в интелигентните домове. Големината на екраните не винаги е гаранция за максимално качество. Много по-важна е технологията на самия дисплей, както и хардуерните компоненти. Експертите съветват, че най-добрата дистанция за разполагане на телевизора е 1.5-2.5 пъти неговата големина от дивана, на който гледате. 

Tова означава, че 40-инчов екран е най-добре да е разположен между 150-250 сантиметра от мястото на зрителите и да е разположен на нивото на очите. Колкото по-големи стават телевизорите, толкова повече неочаквани проблеми възникват. Така например доставката на 98-инчово устройство е едновременно сложна задача,  която изисква допълнителни разходи. Модерните технологии, обаче предлагат много интересно решение, съобщава TechRadar. 

 

 

Oтстраняването на логистичните проблеми и редуцирането на цената може да се избегне с въвеждането на модулен дизайн. В този случай телевизорите ще представляват съвкупност от по-малки компоненти, които могат да се доставят по-лесно до потребителите.

Сглобяването им ще бъде максимално лесен процес, което важи и за производството. Подобна концепция е заложена в Samsung The Wall, но модулните телевизори имат потенциала да революционизират телевизорите в средносрочен план.

 

Още от Digtial: Как ще изглеждат бъдещите телевизори