HMD Global вече вдъхнаха нов живот на няколко легендарни устройства от миналото. Компанията изглежда ще продължи с тази стратегия. Този път са създали модерна версия на Nokia 6310, който бе изключително популярен в миналото. Актуализираното устройствo запазва сходни дизайнерски линии със своя популярен предшественик.

Пластмасовият корпус допринася за изгодната цена. Tехническите спецификации включват 2.8-инчов дисплей с извити краища и голяма физическа клавиатура. Nokia 6310 има 16 мегабайта вградена памет, която може да се увеличи до 32GB с microSD слот за памет карта.

Вградената камера е с 0.3-мегапикселова резолюция, като има още 8MB RАМ и класическото FM радио. Батериятa е със заряд от 1150mAh и ще осигурява "седмици" с едно зареждане също както оригиналната версия на Nokia 6310.

 

 

Устройството работи под управлението на Series 30+ операционната система. Големият екран увеличава размера на иконите и респективно улеснява навигацията със съдържанието на екрана. Потребителите могат лесно да уголемят шрифта, за да направят текста по-четлив, както и да се възползват от Bluetooth 5.0 технологията.

Компанията обещава до седем часа време за продължителни разговори с едно зареждане на батерията. Новият модел на Nokia ще се продава в черен и тъмнозелен цвят. Европейската цена на Nokia 6310 е €60 и ще може да се купи директно от уеб сайта на Nokia Mobile.

Компанията запазва правото си да представи модерна версия на някой друг легендарен модел на Nokia от миналото.

 

 

Още от Digital: Nokia ще представят 5G смартфон от висок клас преди 11 ноември