Големите дисплеи на смартфони и мощните им процесори карат все повече потребителите да ги използват, за да се забавляват с игри. Tази тенденция ще продължи да се задълбочава, което ще превърне мобилните устройства в основно средство за гейминг. Данните от ново проучване на маркетинговата компания Tapjoy потвърждават, че броя на хората, които играят от смартфоните е достигнал рекордно високи стойности, предаде AndroidHeadlines.

 

Aнализаторите забелязват интересния тренд все повече хора да са склонни да не отварят профилите си в социалните мрежи, за да се наслаждават на любимите си игри. На практика това означава, че интерактивните възможности за забавление с гейминг са предпочитан метод за прекарване на свободното време от все повече хора. Повече от половината анкетирани си признават, че играят на мобилните устройства над един час дневно. Най-предпочитани са RPG игрите, стратегиите и пъзелите.

 

 

Повече от 70% от участниците в изследването стартират игри средно по три пъти на ден. Половината от тях го правят между 5 и 10 пъти на всеки 24 часа. Информацията обхваща не само собственици на устройства с Android, но и iOS потребителите. Интересен факт е, че колкото повече геймърите са фокусирани върху геймплея, толкова по-склонни са да обръщат внимание на рекламите, които прекъсват забавлението им. Имаме всички основания да смятаме, че смартфоните ще продължат да са водещо средство за гейминг.

 

Още от Digital: Защо компютърните игри са по-добри от конзолните игри