Потребителите използват предимно мобилните си устройства за достъп до актуално и интересно съдържание в интернет. Ако често ви се налага да четете текстови публикации вероятно ви е направило впечатление, че мащабирането на теста може да има променлив ефект в различните сайтове. В определени случаи това може да затрудни четенето и е проблем, от който се оплакват и потребителите на Google Chrome.

Компанията изглежда е обърнала внимание на този недостатък и тестват функция, която ще подобри работата на браузъра. Експерименталната Canary версия на Chrome включва любопитно нововъведение, което се казва Page Zoom. Както името подсказва това е инструмент за по-прецизно и удобно мащабиране на текста в уеб сайтовете, докато работите с Google Chrome, информира AndroidCommunity.

 

 

Google работят над интеграция за мобилната версия на браузъра, тъй като "Page Zoom" от дълго време е част от десктоп клиента на Chrome. Функцията ще коригира съдържанието в страниците, съобразно избраният от вас размер на шрифт. Това ще става от добре познатия  “- 100% +”   панел, с който може да увеличите или намалите големината на буквите.

За максимално улеснение уеб браузъра ще запазвa настройките и следващият път, като се логнете в определена страница ще видите текста с предпочитания от вас размер. Необходимо е компанията да отстрани някои бъгове преди да реализира премиерата на функцията в стабилната версия на Chrome.

 

Още от Digital: 8 полезни трика в Google Chrome за Android