Google тестват нов дизайн на New Tab Page страницата в своя уеб браузър, като най-сериозната промяна е свързана с възможността да използваме Google Now. Потребителите ще виждат секция с последните отметки, актуалните новини и прогнозата за времето, като информацията ще се показва под формата на интерактивните карти на услугата. В момента тази функционалност е достъпна единствено за устройствата с Android и все още не е оптимизирана за десктоп версията на Gooogle Chrome. 

 

 

Oт компанията експериментират и със създаването на различни режими на работа, които да показват например съдържание на базата на най-посещаваните сайтове. Идеята да можем да използваме Google Now от New Tap Page е много интересна и може да ни спести време, докато откривам информация в интернет от смартфона. Трябва да отбележим, че финалната версия може да включва и допълнителни функционалности, за които все още не знаем.

 

На този етап, обаче тя е ограничена единствено до канала на разработчиците на Google Chrome и ще е част от следващите версии на браузъра. Компанията вече работи и над нов персонален асистент с името Google Assistant, който в голяма степен представлява усъвършенствана версия на Google Now. Услугата може да прави много повече неща, както и да отговаря на въпросите, които ѝ задаваме по подобие на Apple Siri и скоро ще е достъпна за всички потребители.

 

Вижте пет команди в Google Now, които ще ви бъдат много полезни