Mobile Business Group (MBG), част от бизнес направленията на Lenovo, обяви впечатляващи годишни финансови резултати с рекордно представяне през четвъртото тримесечие. Групата регистрира почти 90% ръст на приходите на годишна база, като отчита най-доброто си представяне откакто придоби бизнеса на Motorola.  
За цялата фискална 20/21 година Mobile Business Group (MBG) отбелязва + 9% годишен ръст на приходите си, като всеки действащ пазар е постигнал оперативна рентабилност за четири последователни тримесечия. Наблюдава се и значителен ръст в  пазарния обем на групата с трицифрена стойност в Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион, като същевременно е достигнат нов рекорден пазарен дял в Латинска Америка.

 


                
“Това представяне индикира успеха на нашия път на трансформация от 2018 г. насам и ни позиционира като двигателна сила на пазара”, споделя за резултатите настоящият президент на Motorola Серджо Буняк.  “Вярваме, че нашата оперативна дисциплина, разнообразно портфолио и добре развити взаимоотношения с крайния потребител доведоха до този растеж на пазара и рекордно високата рентабилност”, допълва той.
От групата отбелязват сериозен фокус и върху стратегически инициативи за създаване на иновация и диверсификация на продуктовото портфолио, сред които:
•    “5G за всички”: В последно време групата постави фокус върху предоставянето на 5G на всички ценови нива, като беше и сред първите, които въведоха 5G продукти в средния клас.
•    Преживявания: Наскоро бе представена и платформата за десктоп функционалност “ready for”, която извежда иновацията на смартфона отвъд него като пренася потребителското преживяване на големия екран.
•    Услуги: Интеграцията на функционалности като ThinkShield за мобилни устройства, които подпомагат взаимодействието с B2B клиенти и представят решение за техните нужди.


В България представянето на групата и в частност на бранда Motorola също отчита много добри резултати: забелязва се значителен ръст от над 100% Y.o.Y в “open-market” сегмента.