Ако преди години охранителните камери бяха скъп лукс който беше присъщ само за тайните агенти в криминалните филми, то днес този лукс е достъпен и камерите от огромни тежки устройства се превръщат в компактни красиви аксесоари за дома, които имат цена достъпна за почти всеки джоб. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже една много ефектна бюджетна Mini HD IP Wi-Fi камера от D-Link. Уважаеми дами и господа - DCS-8000LH

 

Едно от основните преимущества на тази камера е, че е максимално компактна. Тя може да бъде поставена на всякъде, без да се набива на очи. Талото ѝ е с размери 92мм на 38мм и така се превръща в най-малката охранителна камера на D-Link.  Корпусът е бял и стилен, като по този начин пасва чудесно на всеки съвременен интериор. По тялото няма абсолютно никакви бутони, а първоначалното свързване става изключително бързо и лесно. Ето стъпките в които се случва това. Включете GPS локацията, Bluetooth и Wi-Fi на смартфона си, като се уверете, че сте свързани към същата мрежа, към която ще свържете камера. В зависимост от това сали смартфонът ви е с Android или iOS операционна система, свалете от Google Play или App Store приложението "My D-Link". Ако нямате акаунт за него, регистрирайте си и добавете нова камера.

 

 

Сега сканирайте с камерата си QR кода който се крие в долната част на корпуса на камерата.  Сега вече можете да включите DCS 8000LH към електрическата мрежа и в предната ѝ част ще започне да мига оранжев LED диод. Дайте "Следващ" на телефона си и ще се появи списък с Wi-Fi мрежите които са наоколо. Свържете се към тази, към която е свързан вече смартфона и въведете паролата ѝ. Ако свързването се забави, вземете нещо тънко и бръкнете в тази дупка, за да ресетнете камерата. След като сте свързани, въведете парола за достъп до камерата си. Като един съвет - не използвайте същата която има рутера и не слагайте лесна за налучкване парола. След свързване, ще получите съобщение на имейла към който е регистриран My Dlink акаунта ви. Сега вече можете да гледате какво снима D-Link Mini Wi-Fi Camera-та навсякъде по света, където имате достъп до интернет. Връзката с камерата може да става както през смартфон и таблет, така и чрез лаптоп, настолен компютър и дори към Smart асистент в съвременните умни домове.

 

 

Качеството на видео записа е HD 720p. Матрицата на камерата е CMOS 1MP с възможност за снимане на фокус на минимално фокусно разстояние разстояние от 2.45мм. Обсегърт на камерата е 112° по хоризонтална, 54° по вертикала ертикална и 120° по диагонал. Имате възможност по време на запис да използвате и 4х цифрово приближаване.  Сензорът за движение и този за звук които се намират над оптиката са изключително прецизни и винаги улавя когато нещо се появи в обсега им. Без значение дали е ниско долу или високо горе, на светло или на тъмно.  Апертурата е f/2.4 което автоматично ви позволява да снимате качествено дори и при ограничена околна светлина.

 

 

Горе в лицевата част на корпуса на камерата се намира IR инфра червеният сензор който прави кадъра видим, дори при пълна тъмнина. Обхватът на IR е около 5 метра. Вече записаното видео се запазва онлайн на сървъра на D-Link за срок от 24 часа, като компанията предлага и допълнителни атрактивни пакети които запазват архива в облака за по-дълъг период от време.  Видео можете да записвате и директно на смартфона си.

 

 

Към момента в България Mini HD WiFi камерата  D-Link DCS‑8000LH се предлага с цена от около 100лв.