Microsoft планират да въведат сериозна промяна в начина на работа на своя онлайн магазин за приложения, Windows Stоre. Само до броени дни всички разработчици на приложения ще имат възможността да качват своите десктоп заглавия към "универсалната" платформа Windows 10. Припомняме ви, че досега портала на компанията промотираше предимно онези от тях, които могат да работят с мобилната версия на операционната система, предаде TheVerge.

 

Taка много скоро ще станем свидетели на премиерата на десктоп приложения като Evernote, Arduino IDE, doubleTwist, PhotoScape, MAGIX Movie Edit Pro, SQL Pro, Predicted Desire, korAccount, Relab и Virtual Robotics Kit. Тази информация е поредното доказателство, че Microsoft ще продължат да се фокусират предимно към десктоп машините, а не към мобилните устройства, за да подсигурят успеха на Windows 10. Промяната в условията на онлайн магазина ще бъде усетена предимно от сoбствениците на компютри и лаптопи.

 

Разработчиците могат да се възползват от новия инструмент Desktop Bridge, позволяващ много по-лесно да оптимизират своите десктоп приложения за Windows 10. В следващите месеци се очаква много други компании да го използват, за да представят нови версии на заглавията си за универсалната платформа. По този начин мобилните приложения ще са оптимизирани специално за по-големите дисплеи на компютри и лаптопи, за да ви позволят максимално бързо и лесно да свършите работата си.

 

Вижте седем начина да подобрим скоростта на Windows 10