Дългоочакваният първи голям ъпдейт на Windows 10 за годината предлага редица интересни функционалности. Вече ви съобщихме, че Windows 10 May 2020 Update може да се инсталира на съвместимите компютри.

Компанията разпространява на няколко етапа актуализацията, но в кратки срокове ще е налична за всички потребители. Една от интересните функции в новата версия на Windows 10 е свързана със системата на ъпдейти.

Microsoft са създали инструмент, който ще ни информира дали устройството, което използваме е готово да инсталира предстояща актуализация. Идеята е да се предотвратят евентуални проблеми, които е възможно да възникнат при несъвместимост с хардуера.

Агресивният начин, по който се актуализират компютрите е проблем, с който компанията все още се опитва да отстрани. Досега нямаше дори да видите съобщение за самият ъпдейт, ако компютъра не може да го получи.

Една от новостите в Windows 10 May 2020 Update вече ще ни съобщава с допълнителна нотификация на екрана каква е ситуацията.

 

 

Въпросното уведомление съдържа текст, който казва, че ъпдейта вече се разпространява от компанията, но хардуера на съответната машина не е готов да бъде актуализиран. Именно заради това Microsoft ще изкачат още преди да разпространят софтуера и до вашето устройство.

В конкретният случай няма какво да направите, освен да изчакате. След това алгоритми с изкуствен интелект ще анализират хардуера, за да асистират в отстраняване на проблема.

Специална програма на Microsoft обработва данни и от устройства на други потребители, за да гарантира най-доброто изживяване на компютъра, независимо от техническите спецификации.

Това означава, че дадена актуалзиация може да се забави, но след като я получите ще сте сигурни, че устройството ви е оптимизирано да се възползва максимално от новите функции.

 

Oще от Digitai: Microsoft спират поддръжката за 32-битов хардуер в Windows 10