Microsoft вече успяха да преминат границата от 1 млрд. инсталации на операционната система. Въпреки първоначалните планове се наложи компанията да изчака по-дълго, за да се похвали с този успех. Мнозина анализатори смятат, че Windows се развива с впечатляващи темпове под ръководството на главния изпълнителен директор Сатя Надела.

Вече се разпространява ъпдейта към Windows 10 May 2021, като следващата актуализация ще е достъпна през есента. Тепърва ще научаваме повече детайли за подобренията в новата версия на Windows. В момента стартира конференцията Build, в която участват представители на мрежата от разработчици по цял свят.

Събитието се очаква с голям интерес. Шефът на Microsoft потвърди официално, че вече се работи активно над следващата версия на Windows. Той изрази сериозно задоволство от промените, които предстоят, съобщава TechRadar.

 

 

Сатя Надела твърди, че следващата актуализация ще представлява един от най-големите ъпдейти в Windows екосистемата от десетилетие насам. Важно е да отбележим, че в случая не става въпрос за Windows 10 Sun Valley ъпдейта, който ще е наличен през есента. Изглежда, че се работи над изцяло нов потребителски интерфейс, който ще стане част от наследника на Windows 10.

Официалната премиера бе преди шест години и е съвсем логично да се търси активно модеризиране на софтуера с нови възможности. Сатя Надела не пожела да бъде максимално конкретен и е рано да предположим дали става въпрос за Windows 10x или ще се премине изцяло към Windows 11.

Остава  възможността да научим повече за плановете на Microsoft до края на продължаващата конференция.

 

Oще от Digital: Над 30% от компютрите работят с последния ъпдейт на Windows 10