Microsoft продължават да спазват стратегията да предоставят допълнителна поддръжка за IT администраторите. Обикновено по-старите версии на Windows 10 продължават още шест месеца, което предоставя повече време за миграция на бизнес клиентите им.

Сега разбираме, че тази тема е доста актуална, в контекста на световната пандемия от коронавирус. Софтуерният гигант вече е стартирал разговори с доста компании, особено тези засегнати най-тежко от разпространението на COVID-19 в световен мащаб.

Именно заради това Microsoft ще променят своята стратегия. 

Оказва се, че компанията ще забави отлагането на края на софтуерната поддръжка за някои по-стари версии на операционната система.

С този ход Microsoft ще гарантират на бизнес потребителите, че могат да продължат да работят с настоящите версии на софтуера докато продължава пандемията. 

В официално изявление от Microsoft допълниха, че продължават да бъдат силно ангажирани с проблемите на своите клиенти по цял свят и работят усилено, за да им помогнат да ги отстранят и да възстановят нормалните си операции, съобщавa TheVerge.

 

 

Промените в плановете на компанията засягат няколко версии на операционната система. Така например по план днес трябваше да се спре поддръжката на Windows 10 Version 1709 (Еnterprise, Education, IoT Enterprise).

Все пак това няма да се случи, като потребителите с тази версия на операционната система ще могат да продължат да я използват до 13 октомври. Ако използвате Windows 10 Version 1809 (Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations, IoT Core) е добре да знаете, че крайния срок за софтуерни ъпдейти също е удължен от първоначалния 12 май до 10 ноември. 

Новата стратегия на компанията обхваща още няколко от популярните им продукти. 

Това са Windows Server Version 1809, Configuration Manager Version 1810, SharePoint Server 2010, SharePoint Foundation 2010 и Project Server 2010. Поддръжката им ще бъде удължена с допълнителни шест месеца.

Мicrosoft потвърдиха още, че настоящите срокове за Office 2010, Project 2010, Office 2016 for Mac и Office 2013 остават същите, както досега. Допълнителни ъпдейи ще гарантират на потребителите, че няма да възникнат неочаквани проблеми в работата на софтуера.

 

Още от Digital: 7 начина да подобрите скоростта на Windows 10 компютъра си