Мicrosoft Translator е едно от най-интересните мобилни приложения на компанията, което също така е достъпно и за двете водещи мобилни платформи, което позволява на повече потребители сами да се убедят от предимствата му. От компанията сега актуализираха това заглавие за устройствата Android, като новия ъпдейт се отличава с една много важна и полезна функционалност. Благодарение на нея потребителите вече ще разполагат с възможността да превеждат текст от изображения, които вече са заснели или в момента правят от камера приложението на смартфона, съобщава DigitalTrends. 

 

По този начин вече няма да ни се налага сами да въвеждаме текст, който искаме, а просто да насочим мобилната си джаджа върху него, като преведените фрази автоматично ще се изпишат над него. Taка Microsoft Translator се превръща в най-лесния и удобен начин да разбирате какво пише на стикери, флаери, знаци и други хартиени носители, независимо на какъв език са надписите. Разбира се винаги разполагате и с опцията да напишете собствен текст или да кажете на глас дадена фраза и изречение, като мобилното приложение ще го преведе вместо вас.

 

Другото интересно подобрение в новата версия на Microsoft Translator e функция, с която можете да превеждате текст от всяко едно приложение, което имате инсталирано на смартфона. За целта, обаче той трябва да е получил ъпдейт към Android 6.0 Marshmallow и с нея компанията се надява да използвате нейното заглавие по-често, отколкото Google Translate. Aко искате сами да изпробвате тези нови инструменти е необходимо да дръпнете най-новата версия на Microsoft Translator, която вече е достъпна в Google Play.

 

Вижте какви са подобренията в новата версия на Microsoft Translator за Android ОS и iOS