Microsoft постоянно експериментират с разнообразни концепции как да направят Windows 10 по-добра платформа за потребителите. Непрестанните ъпдейти с нови функции гарантират, че операционната система е максимално полезна и използва актуалните пачове за сигурност. Вече са започнали тестове с опция, която споделя детайли за историята на сърфиране с другите ключови компоненти на Windows 10.

Toва означава, че другите инсталирани приложения на устройството ще могат да виждат какви сайтове отваряте в браузъра. Последната бета версия на Microsoft Edge е налична за разработчиците и включва именно тази функционалност. Потребителите ще виждат допълнителна секция в меню Personal, от която могат да включат или изключат "Share browsing data with other Windows features".

Oт компанията уверяват, че активирането на функцията ще ви бъде полезно, тъй като например ще улесни откриването на съдържание от търсачката, показвайки данни за сайтове, отметки и историята на браузване. Ако решите да спрете новия инструмент тази информация няма да бъде видима от полето за търсене.

 

 

Вградената търсачка на Microsoft е само един от примерите за интеграцията на информацията. Гласовата услуга Cortana също може да се възползва от достъпа до повече данни за предпочитанията на всеки потребител. Стартирането на любим уеб сайт от началния екран също вече ще бъде по-бърза и удобна задача.

Функцията все още има тестов характер. Няма данни дали Microsoft ще възпроизвеждат реклами. Показването на подобни съобщения на десктопа едва ли ще се хареса на много потребители. Все пак Microsoft обещават да ни предоставят пълен контрол в търсенето на по-практични начини да улеснят работата ни с Windows 10.

 

 

Още от Digital: 10 скрити функции в Windows, които може би не знаете