Още в края на миналата година компанията потвърди, че работи над идеята да ни позволи да стартираме приложения за Android на компютрите с Windows 10. Въпросната функция е с кодовото име "Аndroid App-Mirroring" и бе показана за първи път на October 2018 Surface събитието. По всичко личи, че първата фаза на тестовете вече е приключила, като следващата стъпка е Microsoft да позволи и на хора извън компанията да изпробват сами как работи този полезен инструмент. В случая става въпрос за представителите на "Windows Insider" програмата.

 

Водещото изискване е да имате компютър, който работи с Windows 10 19H1 ъпдейта и версия "Build 18335", както и смартфон с Android 7.0 или по-висока версия на платформата. Функцията "Аndroid App-Mirroring" ще е достъпна от Your Phone приложението на Windows 10, съобщава ZDNet. Имайте предвид, че това все още е ранна версия и могат да възникнат различни проблеми при работа с нея, които тепърва ще бъдат отстранени от Microsoft. Концепцията за подобна функционалност е доста полезна и със сигурност ще допадне на много хора. 

 

 

Благодарение на нея потребитeлите ще могат да виждат и да си взаимодействат с приложенията инсталирани на смартфон с Android от устройство с Windows 10. По този начин можете да контролирате мобилните джаджи, директно от по-големите екрани на компютрите. Няма как да не отбележим, че така има как да ги управлявате с клавиатура и мишка, което значително ще улесни работата ви. Официалната премиера на функцията вероятно ще е през април, когато ще видим следващия голям ъпдейт на Windows 10.

 

Още от Digital: Windows 10 вече ще ни информира кои приложения ни подслушват