Microsoft продължават да променят ключови елементи от интерфейса на Windows 10, за да улеснят работата на потребителите. Компанията също така започна да измества важни опции за конфигурация в модерното меню с настройки на операционната система.

Припомняме ви, че Microsoft представиха в Windows 8 обновена секция за настройки. След това много от възможностите за конфигурация бяха изместени в това меню. Въпреки това доста потребители останаха объркани къде са разположени определени функционалности.

Част от тях могат да бъдат открити в "Device Manager" или "Control Panel" менютата, докато други са в традиционната Settings секция. Още преди месеци разбрахме за плановете на Microsoft да отстранят този проблем, като въведат промени в операционната система.

Идеята е всички настройки на Windows 10 да бъдат открити и лесно достъпни в Settings менюто, информира mspoweruser. Така компанията се надява да спести ценно време на потребителите, като им позволи бързо да намерят информацията, която търсят в устройствата с Windows 10.

 

 

Този процес стартира още през лятото с преместването System контролния панел през юли, което бе последвано от Disk Management инструмента само месец по-късно. Последната стъпка в тази насока бе пренасочването на "Programs and Features" раздела в модерната "Apps & Features" страница в "Settings" менюто.

Сега няколко седмици по-късно разбираме за следващата интеграция, която е част от този план. Microsoft изместват опция за промяна на честотата на опресняване на дисплея, която вече няма да откриете в секцията с допълнителни настройки на монитора.

Премиерата на Windows 10 Preview Build 20236 ще добави функцията към "Advanced Display Settings" менюто.

 

 

 

Още от Digital: Microsoft тестват функция в Windows 10, с която ще разберат как ще използвате компютъра