Мicrosoft официално потвърдиха, че увеличават броя на потребителите, които можете да видите на екрана по време на видео разговор в Teams. В момента интерфейса на приложението може да показва до девет участника във видео конференцията, които са подредени по трима на три реда. 

Новият ъпдейт, обаче ще увеличи значително цифрата до 49 в конфигурация от 7х7. По този начин компанията ще изравни максималния лимит предлаган от Zoom и ще изпревари друго популярно заглавие, като Google Meet, където се показват не повече от 16 потребители на екрана по време на разговор.

Според официалните данни на Microsoft новата функция ще е достъпна в "Preview" версия до края на месеца. Всички потребители на Microsoft Teams ще могат да използват този инструмент през есента. Актуализацията ще е насочена специално към хората, които използват приложението за онлайн обучение и ще им предостави още повече възможности за съвместна колаборация, съобщава TechRadar.

 

 

Новият инструмент ще позволи повече потребители да участват активно по време на онлайн курсове и обучения. Вече се работи над полезна функционалност с името "Breakout Rooms", позволяваща на администраторите на част стаи да разделят участниците в даден разговор на по-малки групи. 

Мicrosoft обещават, че ще предложат и повече възможности за управление на хората, които участват или са поканени да се включват в съответния видео разговор. New Attendance Reports и Class Insights са други подобрения, с които учителите ще имат повече данни за aктивността на отделните ученици върху поставените им задачи. 

Всички тези подобрения ще трябва да направят Microsoft Teams още по-добра платформа за комуникация и да привлече вниманието на повече хора, които работят или се обучават от вкъщи. Конкуренцията между този тип е доста сериозно и компанията ще продължи активно да разработва нови функции, които да улесняват работата на потребителите с Microsoft Teams.

 

Още от Digital: Microsoft Teams вече ще поддържа групови разговори до 250 потребители