Приложенията за видеоконференция предлагат разнообразие от инструменти, с които да провеждаме безплатни видео разговори с големи групи от хора. Все по-сериозната конкуренция между компаниите ни предлага разнообразен избор на софтуер като Microsoft Teams, Google Meets и Zoom.

Oпциите за провеждане на видеоразговори с големи групи от хора, функциите за персонализиране на интерфейса и високата резолюция са само част от причините да изберете подобен софтуер. Tака например Microsoft Teams предлага опция да общувате с до 1000 потребители в един разговор и е тясно интегрирано в Windows 10 екосистемата.

Microsoft инвестират сериозни средства за промотиране на приложението, което освен сред корпоративните потребители се радва на голяма популярност и сред хората, които се обучават дистанционно. Според официалните данни над 100 млн. души дневно се доверяват на Microsoft Teams, за да комуникират онлайн.

Постоянните актуализации ще продължат с пълна сила и през 2021г. Oт Microsoft са почти готови с ъпдейт, който ще предостави още повече контрол над нотификациите в приложението.

 

 

Потребителите ще имат достъп до няколко нови функции, които предоставят на домакините на разговорите по-голяма гъвкавост при управлението на профилите и възможността да се включат в обаждането. Администраторите ще имат повече време за реакция при възникване на смущения с връзката и организацията на груповия разговор.

Новата актуализация ще позволи на създателите на видеконферентното обаждане да поемат отговорността от индивидуалните участници. По този начин се намаляват възможностите презентиращите да бъдат прекъсвани от различни звукови смущения при опита на другите профили да се включат в разговора.

Учителите ще могат да спират аудио функциите на определени профили, за да са сигурни, че определени участници няма да нарушат нормалния ритъм на обучение. Аудио функциите ще бъдат допълнени от опция за деактивиране на видео емисията на акаунти в Microsoft Teams.

Така домакините ще има как да селектират участниците, които да се появят пред камерата, докато всички останали виждат и слушат звука от презентацията.

 

Още от Digital: Как да споделим екрана в Microsoft Teams по време на видеконферентен разговор