Разнообразието от приложения за комуникация и видео  разговори дори може да затрудни потребителите. Възможностите в този случай наистина са многобройни. Мicrosoft Teams е платформа, която също опитва да се конкурира със заглавия като Google Meet и Zoom. Компанията проявява голяма активност в редовните актуализации, които подобряват работата на приложението.

Microsoft промотират Teams като комплексно решение за корпоративните среди, което задоволява всичките им нужди за разговори с големи групи от хора, но се превръщат в сериозна конкуренция и на WhatsApp. В официално изявление от компанията обявиха, че Microsoft Teams вече е достъпно като платформа за комуникация и за обикновените потребителите. Функциите са безплатни за използване, както за смартфоните, така за десктопите и от уеб версията на Microsoft Teams.

На първо място разполагате с лесен начин да общувате с приятели, колеги и любими хора. Това е много важно в контекста на пандемията и социалната изолация. Можете лесно да създавате To-Do списъци, директно от самите чатове, както и да включите към тях други членове на семейството. Изпращането на покани за срещи и разговори също изисква само няколко кликвания от интерфейса на приложението.

 

 

 

Започнала е и работа над функция за създаване на анкети. Видео разговорите са специален фокус в разработката на Microsоft Teams. Aктуалното ограничение въвредно заради пандемията е до 300 участника и продължителност от 24 часа, съобщава PocketNow. Стандартната версия на приложението ще позволи да говорите с друг човек цяло денонощие, а видео обажданията ще са лимитирани до 100 души за максимум 60 потребители.

Интеграцията на чат анимации, GIF файлове и емоджита предлагат разнообразни възможности да се изразявате по време на комуникацията с Microsoft Teams. Дори не е необходимо да имате регистриран акаунт, за да се присъедините в разговор или да поканите друг човек да се включи в конферентна връзка.

Комуникацията в приложението се поддържа в текстови вариант, което позволява да следите какво се случва, дори ако пропуснете какво е казал даден участник. Откриването и управлението на всички мултимедийни файлове и изпратени документи става от Dashboard менюто, което ще ви спести ценно време.

 

Още от Digital: Microsoft Teams ще улеснява блокирането на досадните шумове от потребителите