С настъпването на световната COVID-19 пандемия, милиарди хора останаха по домовете си в изолация, за да намалят разпространението на вируса. Това от своя страна изцяло промени ежедневието ни. По-голямата част от бизнеса днес е онлайн и по тази причина хората използват за бизнес комуникацията си различни онлайн платформи за видео споделяне

 

 

Едно от нагледните доказателства за огромния ръст в световен мащаб бяха резултатите които компанията Microsoft отчете в края на месец Март, по отношение на своя Teams. 44 милиона активни потребителя. Доста сериозна цифра, която само до преди няколко месеца беше немислима за постигане от компанията. 
Към днешна дата обаче се оказва, че и тези 44 милиона са нищо, в сравнение с това което Microsoft Teams отчете за изминалия месец Април. Средно дневно активните потребители са били 75 милиона. 
Този почти двоен резултат вече е още по-впечатляващ. Но от друга страна, тенденцията броят да скача е налице. Така че след месец в подобна статия е напълно възможно да коментираме девет цифрено количество потребите на Teams дневно.

 


Нищо чудно това да се случи, защото по данни от изявлението на изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела (Satya Nadella), става ясно, че дневният пик в Teams през Април е бил 200 милиона участници в срещи.
Имайте предвид, че това не е прецедент, защото този месец Zoom пък отбеляза дневен пик от 300 милиона онлайн участници. Макар че и Zoom малко се поизхвърлиха са данните си, като първоначално в блога на компанията публикуваха, че имат „повече от 300 милиона потребители на ден“ и че „над 300 милиона души по света използват Zoom по време на това предизвикателство за света“. Последствие обаче, след поредица от потребителски коментари, промениха съдържанието на публикацията на „300 милиона участници ежедневно използват Zoom“.

Истината е, че Zoom отчитат като пет посещения, всяка една от пет последователни срещи на едни и същи хора. Така цифрата не е съвсем реална, а Zoom не сават конкретно инфо за активноте си потребители дневно.  По тази причина има много голям шанс Microsoft Teams, всъщност да е доста по-близко до Zoom като популярност. Тайното оръжие на Microsoft се казва Office 365, който компанията има цели 258 милиона платени места.

Още от Digital.bg: Samsung спират поддръжката на услугите MirrorLink, Car Mode и Find My Car от 1 юни 2020г.