Приложенията за комуникация са предпочитаният начин за общуване от началото на кризата с коронавирусa. Благодарение на усилията на водещите технологични компании днес е по-лесно от всякога да говорим с хора от всички точки на света. В момента има разнообразие от услуги, с които да провеждате видео разговори от своите устройства.

Microsoft Teams определено е едно от най-популярните приложения в тази категория. Първоначално фокуса бяха бизнес средите, но компанията се погрижи да предложи разнообразие от функции и за обикновените потребители. Eдно от предимствата на Microsoft Teams е интеграцията с Windows, но също и факта, че е достъпно за устройствата с Android.

По този може да комуникирате, дори когато сте в движение, независимо какво устройство използвате.

 

 

От компанията сега предупредиха своите потребители за важни промени, които засягат по-старите устройства. Microsoft възнамеряват да спрат поддръжката на Teams за милиони смартфони от следващата година. Данните разкриват, че от 1 март 2022г. няма да е възможно да използвате приложението от устройства с Android 5.0.

След това на 1 юли ще бъде спрян достъпа до устройствата с Android 6.0, като три месеца по-късно същото ще се случи и с хардуера, който е базиран на Android 7.0. Потребителите ще могат да изтеглят приложението на смартфоните до два месеца след датата за спиране на поддръжката.

Според StatCounter около 11.7% от всички потребители на Android използват по-старите версии, които ще загубят достъп до Microsoft Teams през 2022г.

 

Още от Digital: Какво да направим, ако имаме проблем с камерата в Microsoft Teams