Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
695 резултата за microsoft
смарт дрехи
Microsoft проявяват интерес към смарт дрехите
Microsoft проявяват интерес към смарт дрехите
Google финансират различни проекти на смарт дрехи и са една от най-активните компании в тази сфера. Еволюцията на технологиите и научните разработки карат и други популярни брандове да проявяват интерес. Така например Microsoft вече са регистрирали на свое име патент с името "Electronically Functional Yarn". Компанията изглежда планира да започне разработката на интелигентни тъкани за смарт дрехи.     Документите свързани с патента описват метод за производство на тъкани, които предлагат модерна компютърна технология. Вече се експериментира с различни материали, които да превърнат този проект на Microsoft в реалност. Желанието на компанията е да произведе "електронно функционираща прежда", която би намерила приложение в разнообразни дрехи като тениски, дънки ръкавици и якета, съобщава mspoweruser.     Настоящите данни само потвърждават желанието на Microsoft да разширят бизнеса си в сегмента на смарт дрехите. Все още е твърде рано да очакваме да видим реални продукти с интелигентните тъкани на компанията. Подобна технология, обаче би могла да има разнообразни приложения в спорните и фитнес облекла, но също в медицината, модата автомобилната индустрия, интелигентните домове и много др.   Oще от Digital: Създадоха умни дрехи, които генерират криптовалута от топлината на човешкото тяло
приложения
Новата версия на Microsoft Office за Android и iPhone комбинира Word, Excel и PowerPoint в едно приложение
Новата версия на Microsoft Office за Android и iPhone комбинира Word, Excel и PowerPoint в едно приложение
Microsoft изненадаха своите потребители с премиерата на нова версия на мобилното приложение на Office за Android и iOS. Актуализираното заглавие премахва необходимостта да имате инсталирани Word, Excel и PowerPoint на смартфона. Това е най-доброто подобрение на ъпдейта, тъй като ги комбинира в едно приложение. Всеки от нас ще има достъп до настоящата база от документи и файлове, но също да създава и редактира настоящи файлове в Microsoft Office, докато сте в движение.     Новата версия на мобилното приложение за смартфоните с Android и iOS позволява да сканирате текст или обекти, за да стартирате нови документи и да ги запазвате в профила, предаде TheVerge. На практика заглавието представлява централен хъб, от който можете бързо и лесно да управлявате файловете си в Word, Excel и PowerPoint. Със сигурност пълната интеграция между офис приложенията ще помогнат да си спестите ценно време, като фокусирате вниманието ви върху важните неща.     Eдно от полезните подобрения е акция за бърз достъп до функции като трансфер на файлове от компютър на телефона, конвертиране на снимки в таблици, сканиране на снимки в PDF и др. Предвидени са и допълнителни кратки команди, с които по-бързо да откривате каквото търсите в мобилната версия на Microsoft Office. За да тествате сами подобренията в "Public Preview" версията на мобилното приложение за Android е необходимо да дадете съгласието си и да се присъедините от този линк.       Oще от Digital: Мicrosoft Office 2010 няма да е достъпен от октомври 2020г.
Windows 7
 Microsoft започна да предупреждава потребителите за края на поддръжката на  Windows 7
Microsoft започна да предупреждава потребителите за края на поддръжката на Windows 7
Вече ви информирахме, че Microsoft спират поддръжката на Windows 7 на 14 януари 2020г.  Въпреки това има доста хора, които продължават да работят с операционната система. Липсата на софтуерните ъпдейти и множеството заплахи за сигурността им вероятно ще ги накарат да премиерата към алтернативни платформи. Ако все още не сте взели решение от Microsoft искат за пореден път да ви припомнямт, че компютрите ще са изложени на сериозни рискове, ако продължите да работите с Windows 7.     Новата инициатива на компанията е свързана с разпространенито на "End Of Support" уведомления до всички устройства с платформата. Данните на WindowsClub също така разкриват, че съобщенията ще се възпроизвеждат периодично на началния екран. Все пак има начин как да спрете тези досадни нотификации на своето устройство. Първата стъпка е да отворите системиния регистър и да откриете " HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftWindowsGwx".     Кликнете с десния бутон върху този раздел и създайте DWORD (32-bit) файл с името "DisableGwx". Променете стойността му на "1", което може да стане с двойно кликване на мишката. След това отворете "HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate" и създайте още един подобен файл, който вече да се казва "DisableOSUpgrade" и отново маркирайте неговата стойност като единица. По този начин ще спрете досадните нотификации за "End Of Support".   Oще от Digital: Microsoft ще предоставят платени ъпдейти за Windows 7 до 2023г.
MIcrosoft
Мicrosoft спират поддръжката на приложения за Windows Phone 8.1 на 16 декември
Мicrosoft спират поддръжката на приложения за Windows Phone 8.1 на 16 декември
Желанието на Microsoft да се превърне във влиятелен фактор в пазара на смартфони не се получи, както компанията очакваше. Платформата Windows Phone не успя да се превърне в пълноправен конкурент на Android и iOS. В момента този софтуер има по-малък от 1% пазарен дял в индустрията. От една страна това не е изненадващо, тъй като официалната поддръжка за Windows Phone 8.1 бе спряна още през лятото на 2017г., поради слабия интерес на потребителите към операционната система.   Въпреки това все още има хора, които използват устройства с Windows Phone 8.1. Това се случва въпреки липсата на актуализации на Microsoft и отсъствието на повечето популярни приложения в онлайн магазина. Aко все още имате устройства с платформата е добре да знаете, че след няколко седмици ще бъде спрян и достъпа до Windows Store за платформата. На практика това ще е края на Windows Phone 8.1, тъй като вече няма да има как да изтегляте и инсталирате какъвто и да е софтуер на смартфоните.     Най-добрият вариант определено е да преминете към алтернативна операционна система, коментира WIndowsCentral. Уверете се, че сте създали резервно копие на информацията, за да си спестите бъдещи проблеми. Независимо дали изберете Android или iOS можете да сте сигурни, че ще получавате актуалните ъпдейти и функционалности, които дори не се поддържат от Windows Phone 8.1. Самият факт, че Microsoft вече не актуализират операционната система е достатъчен да преминете към алтернативни платформи.   Още от Digital: Собствениците на смартфони с Windows Моbile трябва да преминат към Android и iOS до края на 2019г.
Windows 10
Какви подобрения ни очакват в ноемврийския ъпдейт на Windows 10
Какви подобрения ни очакват в ноемврийския ъпдейт на Windows 10
Microsoft са почти готови със следващия голям ъпдейт на операционната система. Ако всичко върви по план актуализацията ще е достъпна за потребителите през ноември. Платформата се разработва с кодовото име Windows 10 19H2, но е известна също и като "Version 1909". Добре е да знаете, че това ще е най-бързия и най-малкия като размер ъпдейт на Windows 10 досега. Компанията се е погрижила да гарантира множество интересни подобрения.   Taка например вече ще можете да търсите данни в интернет директно от FIle Explorer. Докато въвеждате текста ще виждате автоматично препоръки на вашата заявка. Новата версия ще позволи да настроите различни гласови услуги в "Lock Sreen" менюто на компютрите, съобщава HowToGeek. Досега бяхте ограничени да използвате Cortana, но с Windows 10 19H2 бихте могли да го направите с Amazon Alexa и др., което е доста полезно нововъведение.     Актуализацията включва и възможност да създавате събития в календара от лентата със задачи. Предвидени са и подобрения в системата за нотификации от приложенията в Windows 10. Вече ще можете да виждате съдържанието в "Settings", "Power", "Documents" секциите в Start Menu, като единствено поставите курсора на мишката върху тях. Компанията е отстранила редица настоящи бъгове и обещава Windows 10 19H2 га гарантира осезаемо по-висока производителност.   Oще от Digital: Как да деактивирате и активирате Windows Defender в Windows 10
Microsoft
Microsoft Surface Duo и  Surface Neo са устройства с Android OS и Windows 10X, които ще се продават в края на 2020г.
Microsoft Surface Duo и Surface Neo са устройства с Android OS и Windows 10X, които ще се продават в края на 2020г.
Вече ви информирахме, че Windows 10X e новата операционна система за устройства с два дисплея на Microsoft. Голямото събитие на компанията бе свързано и с премиерата на още два атрактивни продукта. Това са Surface Neo и Surface Duo, които представляват най-сериозния опит на Microsoft в сегмента на устройства са два дисплея. Tака например  Microsoft Surface Duo разполага с два 6.5" екрана и работи под управлението на Android, което е доста интересно решение и поддръжка за стилусите Surface Pen.     В предната част има селфи камера, която може да се използва за провеждане на видео разговори. Двата дисплея на устройството са разделени от 360-градусова стойка, която позволява да работите със Surface Duo, независимо дали е отворен или затворен. По този начин потребителите ще имат пълната свобода да го използват като по-малък смартфон или да разгърната интерактивната повърхност и да го превърнат в таблет. Продажбите ще стартират през 2020г.     Другият нов продукт е Surface Neo, който има по-големи размери и може да се определи като сгъваем лаптоп. Този модел има два 9-инчови сензорни дисплея и подобна 360-градусова рамка в средата, както Surface Duo. В разгънато положение двата екрана се сливат в 13-инчов екран. Microsoft Surface Neo може да се използва с Bluetooth мишка и ще се продава с допълнителна клавиатура. Устройството работи с Windows 10X и също ще е налично на пазара през 2020г.     Още oт Digital: Microsoft ще предоставят платени ъпдейти за Windows 7 до 2023г.
Microsoft
Изтекоха снимки на Microsoft Surface Pro 7 и 15-инчовия Surface Laptop 3 часове преди премиерата
Изтекоха снимки на Microsoft Surface Pro 7 и 15-инчовия Surface Laptop 3 часове преди премиерата
Вече ви информирахме какво ще представят Microsoft на 2 октомври. Броени часове преди премиерата разбираме повече детайли за плановете на компанията. Популярният блогър @еvleaks публикува данни и снимки на предстоящите устройства, сред които Surface Pro 7 и 15-инчовия Surface Laptop. Както някои анализатори прогнозираха предварително Microsoft ще представят още една версия на Surface, която се захранва от ARM-базиран процесор. Този модел ще е достъпен на по-изгодна цена и ще гарантира впечатляващ живот на батерията.     Портфолиото на компанията ще включва две версии на Surface Laptop 3, които имат съответно 13" и 15" дисплеи. По този начин потребителите няма да се ограничават както досега с единствен размер на устройството. Техническите спецификации все още не са известни, но можем да очакваме Intel Core процесори от десета генерация. Същото може да се каже и за Surface Pro 7, който ще бъде основният акцент на събитието. Другият модел, който се захранва от процесор на Qualcomm ще гарантира над 20 часа време за работа с едно зареждане.     Много е вероятно устройството да е оптимизирано за 5G технологията, което ще го превърне в още по-атрактивен избор за потребителите, предаде TechRadar. Любопитен факт е, че според новите данни компанията ще покаже дългоочакваното си устройство, което има двоен дисплей. Кодовото име е "Surface Centaurus" и това ще бъде първият път, в който Microsoft публично ще ни покажат неговия дизайн. Със сигурност ни очакват много интересни събития на предстоящото събитие в Ню Йорк.     Още от Digital: Microsoft ще защитава допълнително SSD дисковете в Windows 10 с технологията BitLocker
Windows 10
Windows 10 ече се използва от 900 млн. устройства по цял свят
Windows 10 ече се използва от 900 млн. устройства по цял свят
Мicrosoft е една от най-богатите и влиятелни компании в технологичния свят. Разнообразната им екосистема от продукти се използва ежедневно от стотици милиони потребители. Въпреки желанието на компанията да предложи разнообразно портфолио от софтуерни решение в голяма степен бизнес модела е фокусиран около Windows. Именно заради това Microsoft обръща все по-сериозно внимание на операционната система и не пропускат да ни разкрият детайли за популярността на Windows 10.   Този път разбираме, че новата версия на операционната система вече е преминала психологическата граница от 900 млн. инсталации. Според официалните данни през последната година е отчетен най-големия ръст в популярността на Windows 10 досега. Следващaта голяма е да се постигне целта, която Microsoft си постави още при премиерата на операционната система и е свързана с наличието на 1 млрд. компютъра по цял свят, които работят под управлението на Windows 10, предаде CNet.     Тук е момента да отбележим, че през миналия септември инсталациите преминаха 700 млн. броя, като през март тази цифра достигна до 800 млн. С огледа на настоящите темпове е само въпрос на време Microsoft да се похвалят, че вече има повече от 1 млрд. компютъра с Windows 10, което си е доста впечатляващо постижение. От компанията ще продължат да работят за оптимизиране на интерфейса на операционната система и за добавянето на множество нови функции.   Още от Digital: Как да използваме стари игри и софтуер в Windows 10
бизнес
Мicrosoft и Nоkia сключиха стратегическо партньорство в сферата на облачните услуги
Мicrosoft и Nоkia сключиха стратегическо партньорство в сферата на облачните услуги
Nokia и Microsoft официално потвърдиха, че ще продължават своето стратегическо сътрудничество. Двете компания ще разработват заедно решения ориентирани към бизнеса в сферата на облачните услуги, изкуствения интелект и Интернет на нещата. Идеята им предвижда интеграция на много настоящите продукти, които Nokia и Microsoft предлагат а своите милиони клиенти по цял свят. Партньорството ще им предостави повече възможности да оптимизират своя бизнес.   Така например софтуерните разработки с машинно обучение използвани от Azure, Azure IoT iи Azure AI ще бъдат интегрирани към Nokia LTE/quasi 5G безжичните решения. Същото важи и за портфолиото от IP, SD-WAN и IoT продукти на финландския производител, съобщава GizChina. Eдно от най-големите предимства на съвместната им инициатива е, че облачните решения на Microsoft ще бъдат комбинирани с експертния опит на Nokia при телекомуникационните мрежи и оборудване.     Двете компании изразиха задоволство от партньорството и бъдещите ползи, които ще окаже върху бизнеса им. Сферите на сътрудничеството им са разнообразни и включват цифрови фабрики, умни градове, здравни заведения, транспортни центрове и др. Вече е известно и името на първия партньор, който ще се възползва от уникалните технологии на Microsoft и Nokia. Това е телекомуникационни гигант BT, който ще предложи решенията им на своите корпоративни клиенти.   Още от Digital: Nokia ще печели по €3 oт всеки продаден 5G смартфон в света  
Microsoft Edge
Ето как изглежда новото лого на браузъра Microsoft Edge
Ето как изглежда новото лого на браузъра Microsoft Edge
Microsoft продължават да търсят начини как на накарат повече хора да използват новия уеб браузър. Вече ви съобщихме, че популярността на браузърите Microsoft Edge и Internet Explorer достигна рекордно ниско ниво. Именно заради това компанията реши да вземе нещата в свои ръце и представи официално новото лого на Microsoft Edge. Актуализираният символ включва различни елементи, които слагат край на асоциациите с Internet Explorer.   По този начин Microsoft се надяват да стимулират повече хора, които имат негативно мнение за Internet Explorer да изпробват уеб браузъра. Тук е подходящ момент да ви припомним, че обновената версия на Microsoft Edge използва същия енджин, както Google Chrome. Дизайнът на новото лого прелива между сини и зелени нюанси и наподобява вълна. Неговата визия е базирана на Fluent Design езика използват в модерните икони на Microsoft Office.     Първата бета версия на уеб браузъра е налична за потребителите от август, като засега не знаем кога ще е готов финалния продукт, предаде Engadget. В следващите дни ще се проведе конференция на Microsoft с разработчиците, което е подходящ момент да научим повече за плановете им. Актуализираният Microsoft Edge и новото лого на браузъра ще се опитат да компенсират "негативния имидж" на Internet Explorer, като стимулират повече хора да работят с него.   Още от Digital: Microsoft тестват Internet Exporer режим за браузъра Edge
Windows 10X
WIndows 10X ще е достъпна и за лаптопи
WIndows 10X ще е достъпна и за лаптопи
Вече ви информирахме, че Windows 10X e новата операционна система за устройства с два дисплея на Microsoft. Компанията разкри повече детайли за операционната система по време на събитието, на което представи иновативните Surface Duo и Surface Neo, които имат по два дисплея. Windows 10X е софтуер разработен от Microsoft да се използва специално от тези устройства и да предостави още по-удобни начини зa за работа с офис приложения, когато сте в движение. Сега разбираме, че платформата няма да е ограничена до джаджите с подобен дизайн.     Нова информация публикувана от популярния типстър WalkingCat разкрива плановете на компанията да оптимизира Windows 10X и за лаптопите на водещите производители. Потребителският интерфейс ще бъде променен по такъв начин, че да е максимално лесен за използване. Windows 10X ще разпознава тъч команди и ще предложи редица интересни подобрения, като например подобрена версия на Windows Hello системата за лицево разпознаване. Тази функция ще се активира автоматично след като стартирате устройството, съобщава TheVerge.     Потребителите могат да очакват промени още в  Start Menu, коeто вече ще се казва "Launcher" и лентата за инструменти. Вградената търсачка ще ви позволи бързо да откривате както локални файлове, така и съдържание в интернет. Windows 10X ще се възползва от предимствата на модерна версия на "File Explorer" и ще има по-опростен "Action Center", както и по-удобно меню за бързи настройки. Платформата ще приоритизира традиционните Win32 версии на oфис приложенията и техните "PWA" версии от Office.com.     Още от Digital: Microsoft разкри как ще изглежда новото Start меню в бъдещите версии на Windows 10
офис приложения
Мicrosoft Office 2010 няма да е достъпен от октомври 2020г.
Мicrosoft Office 2010 няма да е достъпен от октомври 2020г.
Въпреки, че този софтуер е почти на десет години продължава да бъде един от най-популярните пакети от офис приложения на компанията. Факт е, че доста потребителите работят с MS Office 2010 при наличието на по-нови и модерни версии. Ако и вие сте един от тях е добре да започнете да се оглеждате с подходяща алтернатива, тъй като поддръжката за MS Office 2010 ще бъде спряна след по-малко от година. Конкретната дата, на която това ще се случи е 13 октомври 2020г., съобщава TechRadar.   Добре е да знаете, че още в началото на следващата година спират ъпдейтите и офис приложенията няма повече да получават актуализации и пачове за сигурност. Това вероятно ще накара доста хора да преминат към по-новите версии. Най-очевидният избор е да извършите еднократна покупка на Microsoft Office 2019 и да продължите да работите със заглавията от офис пакета. Въпреки това компанията усилeно подканва бизнес потребителите да преминат към Office 360 ProPlus aбонамента.     Това предложение включва пълните версии на Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher, Access и Skype for Business. Потребителите ще разполагат и с възможността да инсталират приложенията на до пет различни устройства, включително и смартфони. MS Office 2019 също така използва и усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект. Със сигурност е добра идея да отделите време и да прецените кое е най-подходящото решение за личните ви потребности.   Още от Digital: Microsoft преименува приложенията Online Office на Office
Microsoft Surface Earbuds
Microsof Surface Earbuds са първите безжични аудио слушалки на компанията
Microsof Surface Earbuds са първите безжични аудио слушалки на компанията
Безжичните слушалки продължават да са един от най-търсените аксесоари сред собствениците на смартфони. В момента можем да открием разнообразие от подобни продукти на водещите компании, като Мicrosoft скоро също ще се присъединят към тях. Софтуерният гигант представи официално новите Surface Earbuds, които са първите аудио слушалки на Microsoft досега. Ергономичният им дизайн ги прави подходящи за всевъзможни ситуации.     Компанията определя Surface Earbuds като задължителния офис аксесоар, тъй като предлагат максимално качество за диктуване на текст и провеждане на разговори. Във всяка една от слушалките са вградени по два микрофона, което допринася за кристалния звук и за блокиране на околния шум. От Microsoft също така  обещават дълъг живот на батерията, който достига до 24 часа, съобщава TheVerge. Допълнителния калъф позволява да ги заредите два пъти.     Слушалките също така предлагат интеграция с Microsoft Office и позволяват например да сменяте страниците в PowerPoint презентация с едно докосване на външната част. Абсолютно по същия начин можете да сменяте песни в Spotify или музикалния плейър. Потребителите ще могат с гласови команди да отворят календара и имейлите в Outlook, а също да превеждат текст на 60 различни езика. Официалните продажби на Microsoft Surface Earbuds стартират до края на годината. Цената ще бъде $249.     Още от Digital: Аndroid вече ще ще показва повече детайли за батерията на свързаните Bluetooth слушалки
WIndows 7
Microsoft ще предоставят платени ъпдейти за Windows 7 до 2023г.
Microsoft ще предоставят платени ъпдейти за Windows 7 до 2023г.
Вече ви информирахме, че Microsoft спират поддръжката на Windows 7 на 14 януари 2020г. Въпреки това има голям брой потребители, които продължават да използват тази версия на операционната система. Ако и вие сте един от тях е добре да знаете, че компанията все пак няма да прекрати напълно софтуерните ъпдейти през януари. Oт MIcrosoft обмислят идеята да предоставят още повече време на потребителите да използват Windows 7 на компютрите, информира mspoweruser.   Технологичният гигант планира да увеличи продължителността на Windows 7 Extended Security Updates (ESU) програмата до 2023г. Това е предложение за бизнес потребителите, което им позволява да продължат да работят с операционната система. За да го направят е нужно да платят такса за всяко едно устройство, което използват. Цената ще се увеличава с всяка година. Всеки желаещ да се включи в тази оферта на MIcrosoft ще може да го направи от 1 декември 2019г.   . Програмата е валидна за всички версии на Windows 7 Professional и Windows 7 Enterprise. Предвиден е още безплатен абонамент за Office 365 ProPlus. Това е още една причина да изберете удължената програма за работа с Windows 7. Изглежда, че Microsoft са се примили с факта, че много хора продължават да работят с платформата. Вместо да се противпоставят на предпочитанията им компанията ще се възползав като генерира допълнителни приходи от Windows 7.   Още от Digital: Нов вирус излага на риск компютрите с WIndows 7, WIndows 8,1 и Windows 10
Project xCloud
Геймърската услуга Microsoft Project xCloud ще е достъпна през  октомври
Геймърската услуга Microsoft Project xCloud ще е достъпна през октомври
Мicrosoft подготвя премиерата на нова услуга за стрийминг на игри, която се казва Project xCloud. Платформата ще предостави на геймърите възможност да играят Xbox заглавия на своите мобилни устройства. Toва ще е възможно директно от сървърите на компанията, където ще бъдат инсталирани Xbox компоненти, за да се гарантира оптималното качество на стрийма. В момента единствено служителите имат достъп до Project xCloud.   Mного скоро ситуацията ще се промени, тъй като в следващите седмици ще започнат публични тестове на платформата. От Microsoft потвърдиха данните и уточниха, че това ще се случи преди края на октомври. Все пак е добре да знаете, че достъпа до услугата ще става на етапи, като първоначално програмата ще е отворена за геймъри от САЩ, Великобритания и Южна Корея. Постепенно Project xCloud ще е налична и в други страни.     Компанията ще започне да изпраща покани до потребителите, от които ще могат да се включат към програмата. Четири игри ще бъдат достъпни в началото и това са Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct и Sea of Thieves, съобщава TechRadar. Имайте предвид, че е необходимо да имате смартфон с Android 6.0 или по-висока версия с поддръжка на Bluetooth 4.0 или по-висока версия, както и контролер за Xbox One, за да изпробвате сами възможностите на Project xCloud.   Oще от Digital: Колко мобилни данни използваме при стрийминг
Microsoft
Microsoft планират да разделят опционалните  Windows 10 ъпдейти от актуализациите за сигурност
Microsoft планират да разделят опционалните Windows 10 ъпдейти от актуализациите за сигурност
Aгресивната система за софтуерни ъпдейти на Microsoft продължава да е един от най-големите проблеми на Windows 10. От една страна потребителите се оплакват, че компанията ги подтиква да актуализират компютрите към новите версии. В същото време много от ъпдейтите предизвикат неочаквани бъгове в работата на устройствата. Все повече потребители изразяват желанието да имат повече контрол над целия процес на актуализация на компютрите.   Така например някои от тях биха желали да пропуснат пач за сигурност, докато не се убедят, че всичко е наред и не предизвиква допълнителни проблеми. Компанията е обърнала сериозно внимание на този проблем и обмисля да въведе интересна промяна в своята стратегия. Microsoft потвърдиха официално, че планират да разделят задължителните ъпдейти за Windows 10 от актуализациите, които са създадени да отстраняват конкретни проблеми със сигурността.     За целта ще бъде създаден нов раздел в менюто на операционната система с името "View Optional Updates". Потребителите ще могат да видят наличните актуализации и да преценят сами кои от тях искат да инсталират на своите устройства. Разделянето на задължителните ъпдейти от стандартните пачове за сигурност ще стане част от следващата актуализация, която е с името Windows 10 20H1. Премиерата ще стане факт през първата половина на следващата година.   Oще от Digital: Мicrosoft вече ще ни информира дали компютъра е готов за Windows 10 May 2019 Update