Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
5 резултата за microsoft surface duo
технологични новини
 Най-актуалните теми в digital.bg от 13 август (Видео)
Най-актуалните теми в digital.bg от 13 август (Видео)
Teхнологията USB е неизменна част от ежедневието ни, позволявайки лесно бързо и удобно да свържем любимите си устройства с периферни аксесоари. Този популярен стандарт се разработва от организацията USB Implementers Forum (USB-IF), които вече се подготвят за масовото навлизане на USB 4.   1. Intel иска да сложи край на по-старите USB портове в лаптопите с USB 4 Най-голямото предимство на стандарта ще бъде максималната скорост, която вече ще достига до 40Gbps или два пъти повече от 20Gbps предлаган от USB 3. Бъдещите устройства с USB 4 портове ще могат да работят на...
видео
Какво знаем в аванс за смартфона Microsoft Surface Duo - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)
Какво знаем в аванс за смартфона Microsoft Surface Duo - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)
Специфичното при него е, че докато другите производители се опитват да решат всички проблеми, които произхождат от двойният сгъващ се дисплей, Microsoft остават традиционалисти и оставят двата дисплея отделни един от друг.
Microsoft
Microsoft Surface Duo и  Surface Neo са устройства с Android OS и Windows 10X, които ще се продават в края на 2020г.
Microsoft Surface Duo и Surface Neo са устройства с Android OS и Windows 10X, които ще се продават в края на 2020г.
Вече ви информирахме, че Windows 10X e новата операционна система за устройства с два дисплея на Microsoft. Голямото събитие на компанията бе свързано и с премиерата на още два атрактивни продукта. Това са Surface Neo и Surface Duo, които представляват най-сериозния опит на Microsoft в сегмента на устройства са два дисплея. Tака например  Microsoft Surface Duo разполага с два 6.5" екрана и работи под управлението на Android, което е доста интересно решение и поддръжка за стилусите Surface Pen.     В предната част има селфи камера, която може да се използва за провеждане на видео разговори. Двата дисплея на устройството са разделени от 360-градусова стойка, която позволява да работите със Surface Duo, независимо дали е отворен или затворен. По този начин потребителите ще имат пълната свобода да го използват като по-малък смартфон или да разгърната интерактивната повърхност и да го превърнат в таблет. Продажбите ще стартират през 2020г.     Другият нов продукт е Surface Neo, който има по-големи размери и може да се определи като сгъваем лаптоп. Този модел има два 9-инчови сензорни дисплея и подобна 360-градусова рамка в средата, както Surface Duo. В разгънато положение двата екрана се сливат в 13-инчов екран. Microsoft Surface Neo може да се използва с Bluetooth мишка и ще се продава с допълнителна клавиатура. Устройството работи с Windows 10X и също ще е налично на пазара през 2020г.     Още oт Digital: Microsoft ще предоставят платени ъпдейти за Windows 7 до 2023г.
Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo ще се продава от 10 септември за $1399
Microsoft Surface Duo ще се продава от 10 септември за $1399
Гъвкавите смартфони са ярък пример за еволюцията на технологиите през последните няколко години. Устройства като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold демонстрират нагледно как още по-удобно може да взаимодействаме с любимите си джаджи. Докато водещите производители работят за оптимизиране на технологията Microsoft възприеха алтернативен подход. Още в края на миналата година демонстрира Surface Duo, който е оборудван с два отделни дисплеия свързани с метална рамка в средата. Устройството може да се сгъва като дигиатална книга и да се пренася по-удобно от потребителите. Най-важното е, че Microsoft Surface Duo работи под управлението на Android. Разпространението на коронавируса изглежда не се е отразило сериозно на разработката на смартфона, тъй като Microsoft скоро ще стартират продажбите на Surface Duo. Според официалните данни това ще се случи на 10 септември, като предварителните поръчки в някои региони стартират след броени дни. Цената на 128GB версията на Microsoft Surface Duo е $1399. съобщава CNet.     Tехническите спецификации на Microsoft Surface Duo включват два OLED дисплея с резолюция от 1800х1350 пиксела и съотношение на екрана от 4:3. Когато смартфона бъде разгънат се получава интерактивна повърхност с диагонал от 8.1 инча при разделителна способност от 2700х1800 и 3:2 формат.  За разлика от гъвкавите устройства на пазара този модел разполага с Gorilla Glass защитно стъкло, което предпазва екрана от драскотини. Microsoft твърдят, че дисплеите на джаджата ще работят по същия начин, както функцията за свързване на няколко монитора в Windows 10. Компанията използва 11-мегапикселова камера с f/2.0 апертура, която предлага Super Zoom" функция за 7х приближение.  Surface Duo е оптимизиран за работа със стилуси и може да записва 4K видео, като е предвидена и система за електронна стабилизация на изображенията. Иновативният смартфон се захранва от Qualcomm Snapdragon 855 процесор, а батерията е със заряд от 3577mAh. Поддръжката за Android означава, че можете да стартирате всяко едно приложение достъпно за платформата.   Още от Digital: Сгъваемият смартфон Microsoft Surface Duo беше показан преди премиерата си (Видео)
MIcrosoft Surface Duo
Какво ще представлява Android смартфона с два дисплея Microsoft Surface Duo
Какво ще представлява Android смартфона с два дисплея Microsoft Surface Duo
Microsoft изненадаха доста анализатори и потребителите с премиерата на концепцията за Surface Duo. Атрактивен хибрид, който има два дисплея с механизъм в средата, позволяващ да ги сгъвате по подобие на тефтер или книга. Компанията смята, че така може да предложи най-доброто между дизайна и функционалността на смартфоните и таблетите.  Първоначалните планове предвиждаха официалните продажби на Microsoft Surface Duo да стартират през празничния сезон в края на 2020г. Световната пандемия от COVID-19 почти сигурно ще отложи представянето за следващата година. Въпреки това се оказва, че компанията не се отказала от този проект.  В интернет дори се появиха допълнителни детайли за хардуер, който ще предложи първия смартфон с два дисплея на Microsoft. Tака например разбираме, че екраните ще бъдат с идентична големина от 5.6 инча и ще поддържат максимална резолюция от 1800х1350 пиксела. За максимално улеснение на потребителите е предвидена и поддръжка за Surface Pen стилусите. По този начин ще можете по-лесно да въвеждате текст и да навигирате съдържанието в различните менюта от интерфейса на Microsoft Surface Duo.     Инженерите на Microsoft се надяват да намалят дебелината на устройството до едва 4.8 милиметра. Така ще го направят осезаемо по-тънък от модерните смартфони и ще създадат впечатлението, че Surface Duo всъщност представлява дигитален бележник с голям и по-удобен дисплей.  Служителите на Microsoft вече имат достъп до прототипи на устройството, които могат да тестват в ежедневието си и да предоставят обратна връзка за подобряването на софтуера. Surface Duo работи с Windows 10 X. Това е версия на операционната система, която е предназначена специално за смартфони с два дисплея.  От WindowsCentral информират, че плътността на пикселите на дисплеите ще бъде 401ppi при съотношение на екрана от 21:9. Вградената батерия ще бъде със заряд от 3460mAh и ще предлага поддръжка за бързо зареждане. Хибридното устройство ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 855 процесор, който е допълнен от 6GB RAM и 64GB/256GB вградена памет. Камерата ще бъде с 11-мегапикселова резолюция при размери на пикселите от 1.12um и f/2.0.   Още от Digital: Microsoft разработват гъвкав смартфон с три дисплея
DMCA.com Protection Status