Гъвкавите смартфони са ярък пример за еволюцията на технологиите през последните няколко години. Устройства като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold демонстрират нагледно как още по-удобно може да взаимодействаме с любимите си джаджи. Докато водещите производители работят за оптимизиране на технологията Microsoft възприеха алтернативен подход.

Още в края на миналата година демонстрира Surface Duo, който е оборудван с два отделни дисплеия свързани с метална рамка в средата. Устройството може да се сгъва като дигиатална книга и да се пренася по-удобно от потребителите. Най-важното е, че Microsoft Surface Duo работи под управлението на Android.

Разпространението на коронавируса изглежда не се е отразило сериозно на разработката на смартфона, тъй като Microsoft скоро ще стартират продажбите на Surface Duo. Според официалните данни това ще се случи на 10 септември, като предварителните поръчки в някои региони стартират след броени дни. Цената на 128GB версията на Microsoft Surface Duo е $1399. съобщава CNet.

 

 

Tехническите спецификации на Microsoft Surface Duo включват два OLED дисплея с резолюция от 1800х1350 пиксела и съотношение на екрана от 4:3. Когато смартфона бъде разгънат се получава интерактивна повърхност с диагонал от 8.1 инча при разделителна способност от 2700х1800 и 3:2 формат. 

За разлика от гъвкавите устройства на пазара този модел разполага с Gorilla Glass защитно стъкло, което предпазва екрана от драскотини. Microsoft твърдят, че дисплеите на джаджата ще работят по същия начин, както функцията за свързване на няколко монитора в Windows 10. Компанията използва 11-мегапикселова камера с f/2.0 апертура, която предлага Super Zoom" функция за 7х приближение. 

Surface Duo е оптимизиран за работа със стилуси и може да записва 4K видео, като е предвидена и система за електронна стабилизация на изображенията. Иновативният смартфон се захранва от Qualcomm Snapdragon 855 процесор, а батерията е със заряд от 3577mAh. Поддръжката за Android означава, че можете да стартирате всяко едно приложение достъпно за платформата.

 

Още от Digital: Сгъваемият смартфон Microsoft Surface Duo беше показан преди премиерата си (Видео)