Гъвкавите смартфони са впечатляваща концепция, която с течение на времето ще има все по-силно присъствие в света на технологиите. Водещите производители вече работят, за да отстранят проблемите на технологията и да ускорят навлизането на още по-добри и по-евтини устройства с този дизайн. 

Съществува и още една алтернативна идея, която вече грабна интереса на Microsoft. Компанията изненада мнозина с премиерата на Microsoft Surface Duo и Surface Neo. Това са прототипи на устройства, които имат два дисплея и специален сгъващ механизъм в страната. 

По този начин можем да ги използваме като дигитален тефтер и да се възползваме максимално от интерактивната повърхност предоставяна от двата екрана. Microsoft са предвидили поддръжка на стилуси и също така са разработили специална операционна система са устройства с този дизайн, която се казва Windows 10 X.

Aко всичко върви по план от компанията се надяват да създадат изцяло нова продуктова категория с атрактивните си устройства и двойните им дисплеи, което да ги превърне в хит.

 

 

Още през миналата година, когато за първи път бяха показани устройствата разбрахме, че реалната премиера няма да стане факт преди празничния сезон в края на 2020г. Причината е, че Microsoft се нуждаят от време да изпипат финалния дизайн и да оптимизират Windows 10 X да се възползва максимално от нетрадиционния им форм фактор. 

Сливането на двата екрана с механизъм във вътрешността ги прави по-удобни и по-издръжливи от първата генерация гъвкави смартфони. Този дизайн също така е гаранция, че Surface Duo и Neo е са налични и на по-изгодна цена. В интернет сега се появи информация, публикувана от Зак Боуден от WindowsCentral. 

Той твърди, че Microsoft искат да представят Surface Duo преди официалната премиера на Samsung Galaxy Fold 2. В случай, че не възникнат неочаквани проблеми това означава, че устройството с два дисплея ще дебютира още преди края на юли. Причината е, че голямото събитие, на което ще видим Samsung Galaxy Fold 2 и Galaxy Note 20 ще се проведе на 5 август

 

Още от Digital: Microsoft разработват гъвкав смартфон с три дисплея