Microsoft предизвикаха голям интерес през последните дни с плановете си да актуализират Windows 10. Компанията вече е насочила своето внимание към първия голям редизайн на операционната система от премиерата през 2015г. Предстоящите промени се очаква да модернизират интерфейса и да улеснят още повече взаимодействието с Windows.

Вече си съобщихме, че Microsoft са започнали работа над Windows 11. Този термин се появи, за да разграничи актуализацията от традиционния ъпдейт с името Sun Valley, който ни очаква през есента. До края на месеца софтуера ще попадне в Preview Channel каналите, като масовия потребител ще може да го тества след няколко месеца.

Още преди това да се случи, обаче вниманието ни ще е насочено към 24 юни. Именно тогава Microsoft ще разкрият повече за Windows 11 и бъдещето на операционната система.

 

 

Софтуерният гигант сега потвърди, че спира официално Preview ъпдейтите за Windows 10. Причината е предстоящото събитие в края на месеца. Мicrosoft ще се съсредоточат върху подобряването на интерфейса и интеграцията на промените в Windows 11. Това ще е приоритет през следващите седмици, в които компанията ще разчита на обратната връзка на своите разработчици.

Всиички Preview ъпдейти са блокирани за сметка на Dev Channel, където ще продължат усилени тестове с нотите функции. Изглежда, че компанията иска да изненада максимално своите потребители с дизайна на операционната система, която ще видим на 24 юни. Няма да е изненадващо, ако софтуера взаимства UI елементи от Sun Valley ъпдейта.

Анализаторите са уверени, че ни очаква най-значителната промяна в дизайна и функционалността на Windows 10 от премиерата на операционната система.

 

Още от Digital: Intel ще представят процесорите Alder Lake с Windows 11